Islannin historian ensimmäisestä MM-ottelusta muodostui suuri sensaatio. Pieni pohjoismaa venyi D-lohkossa Argentiinaa vastaan sankarilliseen 1-1-tasatulokseen.

Argentiinan antisankari oli kapteeni Lionel Messi Barcelonan hyökkääjätähden epäonnistuttua täysin rangaistuspotkussaan.

Argentiina vastasi pelin avausmaalista, kun peliä 18 minuuttia takana. Sergio Agüero viimeisteli keskustasta pallon taidokkaasti vasempaan ylänurkkaan.

Islanti tasoitti vain neljä minuuttia myöhemmin. Willy Caballero torjui vaikean laukauksen eteensä suoraan Alfred Finnbogasonille ja Augsburgin kärkipelaaja tälläsi irtopallon sisään.

Argentiina sai toisella puoliskolla tilaisuuden siirtyä uudelleen johtoon 64. minuutin kohdalla rangaistuspotkusta. Messin laukaus suuntautui kuitenkin löysänä liian keskelle maalia ja Hannes Halldorsson ehti venyä tielle.

D-Lohkon toinen ottelu Kroatian ja Nigerian välillä pelataan myöhemmin tänään kello 22:00.