Lionel Messi ei ole vielä varma, aikooko hän jatkaa Argentiinan maajoukkueessa pelaamista MM-kisojen jälkeen.

Barcelonan ykköstähti Messi, 30, vetäytyi jo lyhyesti pois maajoukkueesta vuoden 2016 Copa América Centenarion jälkeen, mutta palasi takaisin vain muutamien viikkojen jälkeen.

Kymmeniä tuhansia ihmisiä kerääntyi Buenos Airesin kaduille tavoitteenaan kääntää Messin pää ja saada hänet palaamaan Albicelesten paitaan. Myös kaupungin pormestari osallistui talkoisiin julkistamalla Messin patsaan.

Hän palasi Argentiinan riveihin jo seuraavaksi alkaneissa MM-karsinnoissa.

Messi aloitti taipaleensa A-maajoukkueessa vuonna 2005. Vaikka häntä pidetään yhtenä kaikkien aikojen jalkapalloilijana, ovat saavutukset maajoukkuetasolla karttaneet Messiä.

Edellisissä MM-kisoissa Messi ja Argentiina hävisivät loppuottelussa Saksalle 0-1. Argentiina on hävinnyt myös kaksi edellistä Copa Américan finaalia, molemmat Chilelle.

Messin ainoat mestaruudet maajoukkueessa ovat tulleet alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa vuonna 2005 ja olympialaisissa vuonna 2008.

Venäjän kisoissa katseet kääntyvät jälleen Messiin, jonka harteilla on johdattaa maansa maailmanmestaruuteen. ”Kirpulta” kysyttiin, aikooko hän jatkaa uraansa maajoukkueessa vielä kesän turnauksen jälkeen.

– En tiedä. Se riippuu siitä, miten me pärjäämme, miten se (turnaus) päättyy, sanoi Messi Sportin haastattelussa.

Messi ripitti argentiinalaismediaa, joka on kohdellut häntä ja maajoukkuetta varsin kovalla kädellä.

– Kolmen finaalin häviäminen on johtanut monimutkaisiin hetkiin Argentiinan lehdistön kanssa. Meillä on erimielisyyksiä siitä, mitä loppuotteluun pääseminen merkitsee.

– Se ei ole helppoa, ja kolmeen finaaliin pääsemistä pitää arvostaa. Pitää paikkaansa, että voittaminen on tärkeää, mutta sinne pääseminen ei ole helppoa.