Lukas Hradecky tietää UCL-finaalissa sössineen Liverpool-vahdin tuskan: ”Se on ihan sa*tanan paska fiilis”

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigan finaalin jälkipuinnit ovat käyneet kiivaana jo puolentoista viikon ajan. Päähuomion on varastanut Liverpool-maalivahti Loris Kariuksen käsittämättömät kömmähdykset. Saksalainen on joutunut todelliseen sylkykupin asemaan.

Vastikään viisivuotisen sopimuksen Bayer Leverkusenin kanssa tehnyt Huuhkajien Lukas Hradecky on ollut harmissaan maalivahtikollegansa puolesta.

– Maalivahdit tukee toisiaan. Tiedän miltä se tuntuu mokata isosti. Voin vain kuvitella, miltä se tuntuu tehdä Mestarien liigan finaalissa. Tuo ei ole maailman helpoin paikka. Siinä kestää varmasti hetki käsitellä se juttu ja päästä eteenpäin. Toivon, että hänet ihmisenä jätetään rauhaan. Kritiikki kuuluu asiaan, mutta nämä laittomat uhkaukset perheenjäseniin sun muut eivät kuulu hommaan. Minulta löytyy hänelle aika paljon myötätuntoa, Hradecky sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Huippukauden Bundesliigassa pelannut Hradecky tietää, miltä tuntuu, kun maalivahdin virhe näkyy tulostaululla.

– Se on ihan saatanan paska fiilis. Hänellä meni varmaan koko lomakin pilalle, eikä hän voi mennä tiettyjen ihmisten seuraan, koska oma olo on aika epävarma. Toivottavasti hän pääsee yli siitä.

Turkulaiselle tuli itselleen yksi iso moka Frankfurtin maalilla päättyneellä kaudella keväällä ottelussa

Werder Bremeniä vastaan. Frankfurtin David Abraham puski pallon kohti omaa maalia, jonka Hradecky näytti saavan helposti näppeihinsä tai vähintään ohjaavan pallon yli maalin. Suomalaismaalivahti teki kuitenkin arviointivirheen ja pallo putosi Hradeckyn sormien kautta Frankfurtin maaliin.

– Se kyllä vitutti. Tuntui, että petin koko joukkueen ja mukaan matkustaneet fanit. Ei ole mukava fiilis, kun vielä häviää sen ottelun. Se oli vielä kaikkien isoimpien sopimuskuvioiden aikana, josta kaikki saivat vähän löylyä.

Hradecky pääsi munauksestaan kuitenkin nopeasti ohi ja johdatti Frankfurtin komeasti Saksan cupin voittoon. Suomalaisvahti päästi finaalissa vain yhden osuman taakseen Bayern Münchenin tähtisikermän pommituksessa, kun ottelu päättyi Frankfurtin voittoon luvuin 3-1. Viimeisen maalin Frankfurt teki lisäajalla sen jälkeen, kun Hradecky oli tehnyt maalin johtoasemassa maagisen jalkatorjunnan.

– Pitkä lonkero tuli eteen. Monien mielestä siinä tilanteessa oli pilkun paikka, mutta onneksi tuomarilla oli pelisilmää olla viheltämättä, Hradecky kertaa.

Kyseinen cup-finaali oli Hradeckyn urain isoin ottelu, joka antoi Frankfurtin ja miehen yhteiselle ajalle kauniin päätöksen. Frankfurt oli ottanut opikseen edellisestä keväästä, jolloin se hävisi finaalissa Borussia Dortmundille luvuin 2-1.

– Viime vuonna jännitin paljon enemmän. Nyt meidän pelaaminen oli paljon rutiininomaisempaa ja meillä oli parempia pelaajiakin. Kevin-Prince Boateng toi kentälle paljon johtajuutta. Sen kokemuksen läpikäyminen viime vuonna auttoi meitä tosi paljon nyt.

Hradecky nähtäneen seuraavan kerran tositoimissa tolppien välissä, kun Suomi haastaa vieraskentällä Romanian tiistai-iltana. Ottelu on katsottavissa Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssä.

Jesse Happonen