Lukas Hradeckylta paljastus Leverkusen-siirrosta – antoi myös hauskan lupauksen Joel Pohjanpalolle

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien tähtivahti Lukas Hradeckylla oli kauden päätteeksi edessään kolme konkreettista sopimustarjousta, joista hän valitsi Bayer Leverkusenin viisivuotisen kontrahdin. Joukkue ei kuitenkaan pelaa Mestarien liigaa, mikä olisi ollut hieno porkkana Hradeckylle ensi kaudelle. Tämä ei jäänyt loppupeleissä kaivelemaan maalivahtia sen suuremmin.

– Tietyllä tapaa se harmittaa, mutta hienompi se on itse saavuttaa se paikka Mestarien liigaan. Sain kuitenkin sen, mitä halusin, koska pääsen pelaamaan myös keskellä viikkoa (Eurooppa-liigassa). Joukkueessa on paljon potentiaalia ja sen kanssa on hienoa lähteä taistelemaan niistä kovimmista sijoituksista, Hradecky kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Leverkusen oli helppo valita, koska seura todella halusi Hradeckyn.

– Tämä siirto lähti käyntiin jo viime kesänä, kun polttavana puheenaiheena oli se, teenkö jatkosopimuksen vai en. Silloin saimme hyvän suunnitelman kasaan, joka nyt viime viikkoina sitten konkretisoitui. Halusin sinne itse aika paljon ja minulla on tieto siitä, että pääsen pelaamaan. Saan nyt uuden arjen, uudet naamat, uudet harjoitukset, maalivahti myhäilee.

Leverkusenissa vähäiselle peliajalle jääneen Suomen A-maajoukkuekärki Joel Pohjanpalon lisäksi seurassa ei ole Hradeckylle muita tuttuja.

– Ei henkilökohtaisella tasolla. Aikamoinen kirjo kansallisuuksia ja kuulemma hauska jengi tulossa, joten eiköhän meikäläinen sovi sinne kuin nenä päähän.

– Jollelle mä lupasin päästää pari maalia, jotta hän saa näyttöjä valmennukselle, Hradecky nauraa.

Leverkusen on yksi Saksan isoimmista seuroista, mutta se ei ole nyt hetkeen saanut menestystä.

– Tuon sinne nyt sitä turkulaista voittamisen kulttuuria, tuore Saksan cupin mestari virnistää.

Hradeckyn torjuntavire on suurennuslasin alla lauantaina Tampereella, kun Huuhkajat kohtaa Ratinassa Valko-Venäjän. Ottelu on nähtävissä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssä.

Jesse Happonen