Mika Nurmela ei antanut VPS:lle juuri mahdollisuuksia HJK:ta vastaan: ”Ei kai Vepsu sitä voi voittaa”

© Kuva: Juha Tamminen
Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Vaasan Palloseura ei ole voittanut yli viiteen vuoteen Veikkausliigassa HJK:ta vieraskentällä, joten se joutuu todella kovan haasteen eteen, kun se kohtaa maanantaina hallitsevan mestarin. Sarjakärki HJK ei ole hävinnyt kertaakaan kahdeksaan otteluun, joten lähtökohdat otteluun ovat selvät, vaikka VPS on voittanut kaksi edellistä otteluaan runsasmaalisesti.

Huuhkajien valmennusryhmään kuuluva Mika Nurmela pitää vanhaa seuraansa HJK:ta suurena ennakkosuosikkina.

– HJK on isoin seura ja sillä on parhaat pelaajat, joten ei kai Vepsu sitä voi voittaa. HJK on porskuttanut niin hyvin viime aikoina, joten en usko sen tappioon Telialla, Nurmela ennakoi SuomiFutis-sivustolle.

Entisen maajoukkueen luottoratsun mukaan ajankohta ei ole sille vielä oikea, jona HJK on helpoiten yllätettävissä.

– Europelien aikaan ovat ne mahdollisuudet yllätyksiin. HJK kierrättää silloin paljon pelaajia, jolloin on iskun paikka. Toki kaikki heidän pelaajansa ovat laatupelaajia ja vähemmän peliaikaa saaneet haluavat näyttää osaamisensa, joten ei se silloinkaan helppoa ole HJK:ta voittaa.

Sarjataulukossa kuudentena lymyilevä VPS on tehnyt tämän kauden Veikkausliigassa 20 maalia. Kahdeksan niistä on pyssyttänyt Sebastian Strandvall. Hyvästä laukauksestaan tunnettu vaasalainen on onnistunut pariin otteeseen myös vapaapotkusta, joten erikoistilanteet voivat olla joukkueen iskun paikka.

Nurmela korostaa kuitenkin, että niitä ei saa ilmaiseksi.

– Jotta VPS voi saada vapareita hyvästä paikkaa, pitää sen päästä hyökkäämään kontrolloidusti ja toistuvasti hyökkäyskolmannekselle. Uskon kuitenkin pelin olevan toisessa päässä.

VPS on tunnettu parin viime kauden ajan rohkeasta pallollisesta pelaamisestaan, josta ei Nurmelan näkemyksen mukaan kannata karsia pois, vaikka altavastaajan asema on suuri.

– Ei missään nimessä. Heidän kannattaa nyt testata rajojaan. HJK on Telialla vastustajana kaikkein paras mittari sille, että näkee missä oma peli kulkee. Toivon, että VPS uskaltaa lähteä haastamaan Klubin sillä omalla pelillään.

– Ei ole oikeaa tai väärää tapaa pelata jalkapalloa. Tärkeintä on uskoa vain siihen omaan juttuunsa, Nurmela painottaa.

Jesse Happonen

Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!