Muisto jalkapallon MM-kisoista: Ronaldo hurmasi maaleillaan ja hiustyylillään – markkinoilta olivat paidat myyty loppuun

© Kuva: Getty Images

Nappaa riskitön veto ja tienaa Huuhkajien voitolla jopa 240 euroa!

YLE Puheen taajuudella kuultiin 24 tunnin MM-kisojen ennakkolähetys viime viikolla. Eräs kuuntelija lähetti studioon kuvan noin kymmenvuotiaista lapsistaan kuuntelemassa lähetystä. Tuossa iässä sen futispureman saa ja se ei enää lähdekään. Samoin kävi minulle katsoessani brassien juhlaa kesällä 2002.

Kisoihin lähdettäessä muistin kahden vuoden takaisista EM-kilpailuista Ranskan ja Thierry Henryn. Ranska oli suuri suosikkini kesän 2002 kisoissa Henryn johdolla. Siitä tarinasta ei tosin paljoa kerrottavaa jäänyt.

Mikä on Sinun paras muistosi MM-kisoista? Liity Suomen suurimpaan futisaiheiseen Facebook-ryhmään ja kerro oma tarinasi. Parhaista tarinoista tehdään oma artikkeli! Hyppää mukaan Jalkapallon Olohuoneeseen tästä.

Etelä-Korean ja Japanin MM-kisoissa innostuin kuitenkin lopullisesti jalkapallosta, vaikka suuren idolini Thierry Henryn pelit jäivät alkulohkoon ja päättyivät punaiseen korttiin hyvin pikaisesti.

Ja hurmasikin niin kovasti, että kuljimme veljeni kanssa koko loppukesän Ronaldon opettamassa hiusmuodissa.

Mikä noissa kisoissa sitten jäi lopullisesti mieleen? Ronaldo, Ronaldo ja Ronaldo. Brassitähti hurmasi otteillaan heti alusta alkaen. Ja hurmasikin niin kovasti, että kuljimme veljeni kanssa koko loppukesän Ronaldon opettamassa hiusmuodissa. Paikallisilta kesämarkkinoilta piti lähteä hakemaan Ronaldon paitaa. Niitä ei ollut enää jäljellä ja käteen jäi vain ”jonkun Ronaldinhon paita”. Valinta osui siihen, koska se kuulosti eniten Ronaldolta.

Brasilian pelit seurasin erittäin tarkasti ja pelien välissä kävimme veljeni kanssa potkimassa palloa kotipihan kentällä. Päästyäni palloon, kuvittelin aina olevani Ronaldo ja maalituuletus tapahtui totta kai etusormea heiluttamalla, Ronaldon opettamalla tavalla. Jotta pääsimme aitoon tunnelmaan, pallona toimi jäljitelmä kisojen virallisesta pelipallosta.

Jotenkin 7-vuotiaalle lapselle oli jollain tapaa selvää jo Brasilian ensimmäisistä otteluista lähtien, että he voittavat MM-kultaa. Olihan Ronaldo niin hyvä. Maalintekijät jäävät parhaiten mieleen tuossa iässä ja Ronaldo paukuttikin huikeat kahdeksan maalia voittaen maalikuninkuuden.

Kun Brasilia viimein nosti maailmanmestaruuspyttyä ja Ronaldo upotti Saksan kahdella maalillaan finaalissa, oli ilo ylimmillään. Brassitähti kirjautti itsensä tuolloin myös lopullisesti osaksi MM-historiaa. Kyseessä oli ensimmäinen ja ainoa maailmanmestaruus, johon Ronaldo on henkilökohtaisilla suorituksillaan ollut Brasiliaa johdattamassa.

LUE MYÖS: Muisto jalkapallon MM-kisoista: Ronaldinhon ihmemaali vuodelta 2002 – osuma, josta tehtiin yliopistotason tutkimuksia

LUE MYÖS: Toimittajan kisamuisto – Rooney-paidalla huomiota Italiassa

LUE MYÖS: Muisto jalkapallon MM-kisoista: ”Vuonna 2006 suolavettä virtasi silmäkulmista – ilosta”

Juuso Koivumäki

Nappaa riskitön veto ja tienaa Huuhkajien voitolla jopa 240 euroa!