MM-kisojen suurimpiin mestarisuosikeihin lukeutuva Brasilia kohtasi Liverpoolissa Kroatian, Selecaon toiseksi viimeisessä harjoitusottelussa ennen MM-turnauksen alkua. Valtavasti pelillisiä hienouksia ottelu ei tarjonnut, mutta pelin tärkein anti olikin se, että Brasilian suurin tähti ja pelillinen johtaja Neymar teki paluun kentille yli kolmen kuukauden poissaolon jälkeen. Ja teki sen tyylillä.

Neymar asteli kentälle toisen puoliajan alkajaisiksi, ja kun peliä oli pelattu 68 minuuttia, koettiinkin pelin todellinen tähtihetki. Neymar hassutti rangaistusalueella Sime Vrsaljkon ja pamautti oikealla jalallaan pallon komeasti yläriman kautta pömpeliin.

OptaJean

@OptaJean
23 - For his return from injury, Neymar has scored only 23 minutes & 33 seconds after coming off the bench with Brazil v Croatia. Playstation.

Squawka

@Squawka
Neymar has now scored 54 goals in 83 caps for Brazil; one behind Romário in third on the all-time top scorers list.

He's baaaaaack. 🇧🇷

Ottelu päättyi Brasilian 2-0 -voittoon, kun kotistadionillaan pelannut Roberto Firmino vippasi pallon ottelun lisäajalla Kroatian verkkoon.

Molempien joukkueiden valmentajat lienevät hyvin tyytyväisiä myös, että vakavampia loukkaantumisia ei nähty. Jo pelin ensimmäisellä vartilla Andrej Kramaric tuli rajusti napit edellä Thiago Silvan polveen, ja brassitoppari saa kiittää onneaan, että pystyi jatkamaan peliä. Kramaric puolestaan selvisi onnekkaasti keltaisella kortilla.

Jakson lopulla Fernandinho puolestaan osui korkealla jalalla Sime Vrsaljkoa päähän, mutta laitapuolustaja jatkoi peliä siteen päähänsä saatuaan.