Neymar pohtii maailmanennätyssiirtoaan: ”Olisin maksanut vähemmän”

© Kuva: Getty Images

Brasilialaishyökkääjä Neymar ei usko olevansa 222 miljoonan euron arvoinen pelaaja.

Neymar, 26, siirtyi viime kesänä juurikin tuolla summalla Barcelonasta Paris Saint-Germainiin. Kyseessä on kaikkien aikojen kallein pelaajasiirto.

Hän vakuutti ensimmäisellä kaudellaan Ranskan pääkaupungissa iskien 28 osumaa ja antaen 16 maalisyöttöä 30 ottelussa. Neymarin kausi päättyi kuitenkin jo helmikuun loppupuolella sarjaottelussa Marseillea vastaan, kun hän mursi jalkapöytänsä.

Venäjän MM-kisoihin brassitähti ennätti kuitenkin toipua.

Neymar kertoi Spoxin haastattelussa, että on pienestä asti halunnut olla ”erityinen pelaaja”. Valtaisaa hintalappuaan hän ei osaa kuitenkaan itsekään perustella.

– En ole ylpeä siirtohinnastani tai siitä, että olen kaikkien aikojen kallein pelaaja. Se on vain rahaa, ei mitään muuta. En voi sille mitään. Henkilökohtaisesti olisin maksanut itsestäni vähemmän.

– Halusin aina olla erityinen pelaaja. Se oli tavoitteeni jo hyvin aikaisessa vaiheessa – itse asiassa siitä asti, kun aloitin jalkapllon pelaamisen seurassa. Olin silloin 11-vuotias. Olen siitä asti yrittänyt kehittyä jokaikinen päivä ja päästä parhaalle tasolleni.

– Minä todella tein töitä ja uhrasin jokaisen päivän elämästäni, jotta minusta tulisi joskus ammattilainen. Se oli ainoa unelmani. Haaveilin pelaamisesta Santosin ykkösjoukkueessa, kutsusta maajoukkueeseen ja Euroopasta. Menestystäni ei voinut silloin odottaa, mutta ajattelin sitä jatkuvasti. Minulla ei ollut mitään muuta.

– Olen ylpeä, että olen saavuttanut lapsuuteni tavoitteen. Se oli ja on yhä tärkeintä minulle. Pelaajana on aina näytettävä, kuka olet ja vakuutettava itsesi. Pelkkään siirtosummaan vertaaminen ei auta sinua eikä kerro mitään siitä, kuinka hyvä todella olet.

Voita 4 hengen matka Mestarien liigan puolivälierään: näin pääset mukaan.