Onko tässä Brasilian MM-kisajoukkueen tärkein yksilö? – ”Mielestäni maailman paras pelipaikallaan”

© Kuva: Getty Images

Brasilia on pian alkavan MM-lopputurnauksen kenties suurin voittajasuosikki.

Loistavasti MM-karsinnoissa esiintynyt Titén miehistö on kokonaisvaltaisesti yksi kisojen parhaista joukkueista, ellei juuri se parhain. Myös keskikentällä on brasilialaiseen tapaan valtavasti laatua.

Monet pitävät Neymaria Brasilian tärkeimpänä yksittäisenä pelaajana. Brasilian maajoukkueessa vuosikausia pelannut Gilberto Silva pitää kuitenkin Casemiroa Brasilian tärkeimpänä yksilönä.

– Mielestäni hän on maailman paras pelipaikallaan, Gilberto sanoi Sky Sportsin haastattelussa.

– Sen jälkeen kun lopetin urani, niin maajoukkueessa keskikentän pohjalla olleet pelaajat ovat pelanneet eri tavalla kuin minä. Kaikella kunnioituksella heitä kohtaan, mutta he ovat pelanneet täysin eri tavalla. Jossain vaiheessa Paulinho ja Ramires pelasivat kummatkin yhdessä keskellä, vaikka he olivat identtisiä pelaajia.

– Heistä kumpikaan ei todellisuudessa pelannut keskikentän pohjalla. Nyt Casemiro on siellä ja hän tekee työnsä loistavasti. Hän on pohjalla ja suojaa puolustusnelikkoa. Se avaa uusia mahdollisuuksia hyökkääjillemme.