19-vuotias Serge Atakayi otti tähänastisen pelaajauransa suurimman loikan vajaat kaksi vuotta sitten, kun hän siirtyi Jarosta Skotlannin suurseura Glasgow Rangersiin. Perjantaina Atakayi sai iloisia uutisia, kun alle 19-vuotiaiden EM-kotikisoihin valmistautuvan joukkueen valmentaja Juha Malinen kutsui hänet ensi kertaa omaan pelaajaryhmäänsä mukaan.

Huuhkajat

@Huuhkajat
U19-poikien maajoukkuetta on täydennetty vielä yhdellä pelaajalla, kun Serge Atakayi liittyy perjantaina kokoontuvaan ryhmään. Suomi kohtaa Montenegron lauantaina ja maanantaina. #Minihuuhkajat #u19eurofi

Toistaiseksi Atakayi ei ole Rangersin edustusjoukkueen mukaan päässyt, vaan peliminuutteja on tullut yksinomaan junioreissa. Atakayi kertoo tehneensä junnujoukkueelle 11 maalia ja kuusi maalisyöttöä, ja pärjänneensä muutenkin hyvin.

– Kaikki on mennyt hyvin juniorijoukkueessa. Olen pelannut koko ajan lukuun ottamatta vilustumistani aivan lopussa, mutta loukkaantuneena en ole ollut, Atakayi kertoi Österbottnens Tidningenille (koko juttu luettavissa täältä).

– On mukavaa, että Rangers panostaa minuun. Afrikassa ei ole akatemioita, vaan siellä pelataan vain kadulla.

Atakayi kertoo pelanneensa enimmäkseen vasemmalla laidalla, josta hän pyrkii leikkaamaan sisään vetopaikoille valmentajan toiveiden mukaisesti. Kehittyminen on ollut toivotunlaista.

[readmore from=Atakayi-Serge]

Sopimus Rangersin kanssa jatkuu vielä vuoden. Mikäli Atakayin onnistuisi murtautua edustusjoukkueen rinkiin, pääsisi hän tekemään töitä todellisen legendan kanssa, sillä Rangers nimitti äskettäin uudeksi valmentajakseen Steven Gerrardin.

– Gerrard oli pelaajana vahva johtaja, mutta vielä en ole jutellut hänen kanssaan. Vielä ei olekaan tarpeen puhua niinkään tavoitteistani, vaan on parempi näyttää, mitä osaan, Atakayi toteaa.

Atakayi kertoo olevansa nyt vielä nopeampi pelaaja kuin Suomesta lähtiessään. Myös pääpelissä ja pelinluvutaidossa hän on kehittynyt. Ystäviä ja muita läheisiä Suomesta nuorukaisella on kuitenkin yhä ikävä.

– Viihdyn Glasgowssa, mutta ei se vielä kodilta tunnu. Minulla on Suomessa paljon ystäviä, joita kaipaan usein.