Manchester Cityn manageri Pep Guardiola vahvistaa, että hän haluaa jonain päivänä kokeilla siipiään maajoukkueen valmentajana.

Guardiola, 47, on lyhyessä ajassa saavuttanut ja voittanut valmentajana seurajalkapallossa lähes kaiken. Hän on voittanut Espanjan, Saksan ja viimeisimpänä Englannin pääsarjan mestaruuden ja juhlinut Mestarien liigan voittoa luotsina kahdesti. Hänen CV:stä löytyy myös kolme seurajoukkueiden MM-turnauksen mestaruutta.

Toukokuussa Guardiola solmi Man Cityn kanssa jatkosopimuksen, joka pitää hänet seurassa vuoteen 2021 asti. Hänellä ei ole kiirettä lähteä Englannista, mutta Guardiola on jo pohtinut Cityn jälkeistä aikaa.

– Haluan päästä vielä (valmentajana) MM-kisoihin tai EM-turnaukseen, sanoi Guardiola Manchester Evening Newsin mukaan.

– Tulevina vuosina haluan pysyä siellä missä olen, mutta jos joku haluaa minut sen jälkeen… Olen yhä nuori.

Vaikka Guardiolan ja Cityn kausi 2017-18 oli pitkälti ruusuilla tanssimista, ei espanjalaiskäskyttäjä pelkää astua sivuun, jos hän kokee, ettei voi enää auttaa joukkuettaan.

– Kun se tunne tulee, että suhteeni pelaajien kanssa ei toimi, aion siirtyä sivummalle ja sitten tulee joku toinen, joka auttaa seuraa, joukkuetta ja näitä pelaajia auttamaan pitämään yllä sen korkean tason, jonka me olemme hiljattain saavuttaneet.