Espanjan A-maajoukkueen kapteeni Sergio Ramos myöntää, että joukkueen tunnelma on ollut viime päivinä normaalia vaisumpi.

La Rojan päävalmentaja Julen Lopetegui sai keskiviikkona – vain päivä ennen MM-kisoja – kenkää. Real Madrid oli päivää aiemmin tiedottanut, että Lopetegui siirtyy seuran edustusjoukkueen päävalmentajaksi Venäjän MM-kisojen jälkeen. Espanjan jalkapalloliitto vapautti hänet tehtävistään kuitenkin ennenaikaisesti.

Lopeteguin paikan otti puolustajalegenda Fernando Hierro.

Myös Madridin kipparina toimiva Ramos haluaa maajoukkueen tunnelman kääntyvän, jotta MM-turnauksesta voisi jäädä jotain käteen.

– MM-kisat ovat alkamassa, ja tuntuu kuin olisimme hautajaisissa. Haluan päättää turnauksen hymyillen. Meidän on käännettävä sivua, sillä tämä ei ole ollut mieluisaa, sanoi Ramos Marcan mukaan.

Espanjalaislehdistö on kertonut, että Ramos oli yksi pelaajista, joka puolusti Lopeteguia pahimman myräkän keskellä. Tähtitoppari myöntää kuitenkin, että hänen nykyinen seuravalmentajansa oli osasyyllinen tapahtuneeseen.

– Julen Lopeteguilla oli osansa tässä, mutta Espanja on kaiken yläpuolella. Meidän on käännettävä sivua, ja Fernando Hierro on paras mahdollinen henkilö tehtävään. Toivon, että me saamme samanlaisen maajoukkueen kuin meillä ennen oli.

Espanja aloittaa taipaleensa MM-kisoissa perjantaina, kun se kohtaa lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussaan Portugalin. Samassa lohkossa pelaavat myös Iran ja Marokko.