Veikkausliigan kärkiseuroilta lupsakkaa nokittelua – kumpi onkaan isompi?

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa pelataan perjantaina kolme ottelua, ja monien huomio kohdistuu epäilemättä sarjan kärkiotteluun RoPS-HJK. Kotijoukkue piti pitkään sarjan paalupaikkaa, mutta on saanut nyt luovuttaa sen helsinkiläisille. Voitolla tänään RoPS kuroisi eron neljään pisteeseen, yhden ottelun vähemmän pelaneena.

Seurojen someosasto on ainakin antanut palaa perjantaina koko rahan edestä. Nokittelussa on keskitytty kokovertailuun ja siihen, kumpi onkaan isompi. RoPS keskittyy pinta-alaan ja Klubi omasta vinkkelistään väestöpohjaan.

RoPS avasi pelin graafisella twiitillä, josta kävi ilmi, kuinka valtavan paljon suurempi Rovaniemen pinta-ala on Helsinkiin verrattuna.

HJK kuittasi välittömästi eikä jäänyt vikisemään rovaniemeläisten twiitissä esiintyneen hiirulaisen tavoin. Myös vastauksessa nähtiin graafinen esitys – nimittäin siitä, kuinka suurille alueille kulloinenkin neljännes Suomen väkiluvusta asettuu.

Psykologinen sodankäynti alkoi tosin jo eilen, kun RoPS julkaisi videon, jossa joukkueen konkari Antti Okkonen sanoo ”etelän herrojen tulevan tänne Lappiin muka kouhottamaan ja vouhottamaan”.

Tähänkin löytyi HJK:lta valmis vastaus.

Ottelussa löytyi jänniteitä sitäkin kautta, että RoPS:ia valmentaa tätä nykyä HJK:n valmennuksessa viime vuodet työtä tehnyt Toni Koskela. Pelaajistosta puolestaan löytyvät HJK-taustaiset Lucas Lingman, Taye Taiwo ja Lassi Järvenpää. Lainapelaaja Lassi Lappalainen ei sen sijaan ottelussa saa pelata (lue lisää). HJK:n pelaajista puolestaan Moshtagh Yaghoubilla on kokemusta RoPS:n paidasta.