Veikkausliigan kolmessa ottelussa tapahtumia kokonaisen kierroksen edestä

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa pelattiin maanantaina kolme ottelua, joissa sattui ja tapahtui. Maaleja nähtiin kaikkiaan yhdeksän.

Kuten ennakoitua, HJK ei kotonaan antanut osaa eikä arpaa VPS:lle, vaan voitti ottelun tylysti 5-0. Maalintekijöinä kunnostautuivat Evans Mensah kahteen otteeseen, sekä kerran mieheen osuneet Daniel O´Shaughnessy, Amr Gamal, ja ottelun loppuluvut lisäajalla iskenyt Roni Peiponen.

Lahdessa näytettiin pitkään päädyttävän tuttuun 0-0 -tulokseen, kunnes Santeri Hostikka iski ottelun viimeiseksi tilanteeksi jääneestä rankkarista isännät voittoon KuPS:sta. Henri Anierilla oli mahdollisuus samaan jo tunnin kohdalla, mutta virolainen ei onnistunut pilkulta. Loppuluvut sinetöineessä tilanteessa Henri Toivomäki nappasi toisen varoituksensa, ja tuli ulosajetuksi.

Maarianhaminassa ottelu aloitettiin vasta puolta tuntia muita pelejä myöhemmin. Isäntäjoukkue IFK oli pitkään tappiolla PS Kemin Kevin Mombilon onnistuttua maalinteossa 12. minuutilla. Kotijoukkue tuli kuitenkin ohi, kun ensin Julio Cesar Fernandes tasoitti 49. minuutilla, ja Thomas Mäkinen tuplasi IFK:n maalisaldon ajassa 61 minuuttia. Myös Wiklöf Arenalla nähtiin ulosajo, kun Kemin Julian Guevara katseli toistamiseen keltaista noin varttia ennen täyttä aikaa. IFK ei ylivoimaansa kuitenkaan maalien merkeissä hyödyntänyt; loppuluvut 2-1.

HJK-VPS 5-0
FC Lahti-KuPS 1-0
IFK Mariehamn-PS Kemi 2-1

Voita 4 hengen matka Mestarien liigan puolivälierään: näin pääset mukaan.