Yhdeksän ottelua ilman voittoa – Huuhkaja-puolustaja osaa samaistua TPS-pelaajien tilanteeseen: ”Ihmisluonne on sellainen”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen A-maajoukkueen luottopelaajiin lukeutuvalla Jere Urosella on edessään kesäloma pitkän kauden jälkeen. Belgian liigan päätteeksi laitapuolustajan edustama Genk selvitti tiensä ensi kaudeksi Eurooppa-liigan karsintavaiheeseen, joka lämmitti turkulaisen mieltä.

– Se on tosi kiva juttu. Karsinnat pitää vain klaarata, jotta pääsemme sitten nauttimaan Eurooppa-liigan lohkovaiheesta syksyllä. Minulla on sopimusta vielä ensi kausi seuran kanssa jäljellä ja heinäkuun alussa menen taas sinne takaisin, Uronen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Lomallaan Uronen aikoo vierailla kasvattiseuransa TPS:n Veikkausliiga-otteluissa.

– Kyllä ihan varmasti. Tiedän, että sinne pitää mennä jossain kohtaa näyttäytymään. Siellä on paljon tuttuja, 23-vuotias pelimies kertoo hymyillen.

Ensimmäinen mahdollisuus nähdä TPS:n kotiottelu tulee vastaan jo perjantaina, kun FC Lahti matkaa raitapaitojen vieraaksi Veritakselle. Uronen odottaa Palloseuralta ryhtiliikettä vaikeiden viime aikojen jälkeen.

– Uskon, että Turussa he varmasti luovat paikkoja ja tiedän, että Laurikaisen Mika yrittää löytää keinot sen ketsuppipullon aukeamiseen. Sen jälkeen uskon hyvään loppukesään ja loppukauteen.

– Olen lähes kaikki heidän peleistään nähnyt netistä. Kaikki sanoo, että Tepsi pelaa tosi hyvää futista, mutta jollet tee maalia, niin ottelua on mahdotonta voittaa. He luovat paikkoja, mutta kylmäpäisyys puuttuu. Kun se kerran menee sisään, niin sitten se menee jatkossa helpommin, Uronen uskoo.

Viime viikon lauantaina ensimmäisen A-maajoukkuemaalinsa Valko-Venäjän verkkoon iskenyt Uronen näki alkukauden kamppailun, jossa TPS hävisi Lahdessa luvuin 3-2.

– Jos se tulee olemaan yhtään samanlainen ottelu, niin näemme viihdyttävää jalkapalloa. TPS olisi voinut tehdä siinä pelissä neljä maalia ekalla puoliajalla, Uronen kertaa.

Lahti tulee Turkuun kahdeksan tappiottoman ottelun putkessa. Kolme viimeisintä ottelua on päättynyt kuitenkin tasapeliin. Uronen uskoo TPS:n mahdollisuuksiin, mikäli Laurikaisen suojatit osuvat vain tolppien väliin.

– Jätkät ovat pelanneet tosi hyvin. Ei se ole siitä kiinni. Kun pallo pomppaa sulle, niin se pitää laittaa pussiin. On siinä sitten kärki tai toppari.

TPS on pelannut Veikkausliigassa peräti yhdeksän peräkkäistä ottelua ilman voittoa. Maaleitta se on jäänyt viisi kertaa putkeen. Uronen tietää Huuhkaja-kokemustensa myötä, millaista on pelata pitkään ilman voittoa. Vuosina 2015-2016 Huuhkajat tarpoivat hurjat 13 ottelua ilman voittoa.

– Totta kai se on pelaajalle vaikeaa, kun yrittää ja yrittää, mutta mikään ei onnistu. Ei se ole helppoa pelaajalle siinä kohtaa. Futis on kuitenkin niin paljon kiinni itseluottamuksesta, jonka saamiseksi tarvitaan tuloksia. Ihmisluonne on sellainen.

Jesse Happonen

Voita 4 hengen matka Mestarien liigan puolivälierään: näin pääset mukaan.