MM-kisojen neljännesvälierissä on sunnuntaina isäntämaa Venäjän vuoro. Vastassa on B-lohkon voittaja ja pallonhallinnan mestari Espanja.

Lauantain pudotuspeleissä Ranska päätti Argentiinan kisaurakan seitsemän maalin jännitysnäytelmässä (lue lisää).

Edinson Cavanin kaksi maalia puolestaan sysäsivät Portugalin laulukuoroon (lue lisää).

Ensimmäinen puolivälieräpari on Ranska-Uruguay.

Mitä MM-kisoissa tapahtuu tänään?

Ensimmäisen jatkopelin aika on 17:00. Kisaisäntä Venäjä haastaa tuolloin Espanjan. Venäjä hävisi alkulohkossa viimeisen ottelunsa Uruguaylle puhtaasti 3-0, mutta kaksi voittoa riitti lohkon kakkossijaan.

Espanja voitti lohkonsa Portugalia paremmalla maalierolla. La Roja pelasi kaksi tasan ja voitti vain Iranin. Lohkovoiton ratkaissut tasoitus Marokon verkkoon syntyi Iago Aspasin jalasta vasta lisäajalla.

Mielenkiintoinen on myös kello 21:00 käynnistyvä iltapeli, kun ensimmäinen Pohjoismaa aloittaa pudotuspelit. C-lohkon kakkoseksi kahdella tasurilla ja voitolla Perusta sijoittunut Tanska kohtaa D-lohkon voittajan Kroatian.

Argentiinalle tylyn kylvetyksen kolmen maalin erolla antanut Kroatia voitti alkulohkon kaikki kolme peliään kovalla 7-1-maalierolla.

[table id=61 /]

Seuraa näitä?

Nouseeko David De Gea omalle tasolleen?

Espanjan toistaiseksi suurin kompastuskivi on löytynyt hieman yllättäen tolppien välistä. David De Geaa parjattiin lohkovaiheessa paljon epävarmoista otteista. Viisi päästettyä maalia ja muutama kömmähdys eivät olleet sitä, mitä Manchester Unitedin vahdilta odotettiin ennen turnausta.

Jopa De Gean korvaamista Kepa Arrizabalagalla tai Pepe Reinalla spekuloitiin espanjalaislehdissä. Fernando Hierro kuitenkin päätti antaa ykköskopparilleen vielä luottoa.

Kaksi maestroa

Kroatian Luka Modric ja Tanskan Christian Eriksen ovat joukkueidensa keskikentän kapellimestareita.

Modric viimeisteli lohkovaiheessa kaksi maalia, joista erityisesti kaukolaukaus Argentiinan verkkoon säväytti. Kroatialaisen syötötkin osuivat 87,4 prosentin tarkkuudella kohdilleen.

Eriksen on Tanskan ydin. Tottenhamin keskikenttäpelaajan kautta pelataan iso osa Juuttien hyökkäyksistä. Eriksen ruokkii palloja tehokkaasti joka puolelle ja viimeistelee tarvittaessa itsekin.

Lohkovaiheessa syntyi myös yksi maali Australian verkkoon. Eriksen myös pohjusti jatkopaikan kannalta tärkeän Yussuf Poulsenin voittomaalin Perua vastaan.

Lisää luettavaa nälkäisille

Onko MM-kuume iskenyt? Kaipaatko tietoa jatkopeleistä? Haluatko selata kisojen koko otteluohjelmaa? Kiinnostavatko tarinat aiemmista MM-kisoista?

Ei hätää! MM 2018 -kisakeskuksemme palvelee kellon ympäri. TÄÄLTÄ löydät niin otteluohjelman, lohkot, pelaajatilastot, kaikkien joukkueiden pelaajalistat, jatkopelikaaviot kuin MM-kisojen historiatilastot.

Aiempien MM-kisojen historiikkeja pääset lukemaan TÄSTÄ.