MM-kisojen välipäivät ovat viimein ohi. Kahden päivän tauko on varmasti tuntunut monille pitkältä, mutta onneksi tarjolla on ollut muun muassa runsaasti kotimaista jalkapalloa.

Tänään luvassa on kaksi ensimmäistä puolivälieräottelua. Ensimmäiseksi toisensa kohtaavat Uruguay ja Ranska. Myöhemmin illalla luvassa on Brasilian ja Belgian välinen huippukamppailu.

Klo 17:00 Uruguay-Ranska
Klo 21:00 Brasilia-Belgia

Seuraa näitä

Cavanin suuret saappaat

Alustavien tietojen mukaan Uruguayn ykköstykki Edinson Cavanin Portugali-ottelun loukkaantuminen pitää hänet sivussa tämän päivän ottelusta. Asiasta ei ole vielä varmaa tietoa, mutta lähtökohtaisesti Óscar Tabáresin pitää tulla toimeen ilman häntä.

Cavanin poissaolon myötä Luis Suárez on vaarassa joutua tilanteeseen, missä joukkueen hyökkäyspelaaminen on liikaa hänen varassaan. Joukkueesta tulisi nyt löytyä leveyttä, jonka avulla Cavanin suuret saappaat saataisiin täytettyä edes osittain. Jääkö Suárez liian yksin vai syntyykö kenties MM-kisojen historiaan jälleen uusi sankaritarina.

Brasilian avauskokoonpano

Brasilia joutuu varmuudella tekemään vähintään yhden muutoksen avauskokoonpanoonsa. Huipputärkeä Casemiro on sivussa korttitilin tultua täyteen Meksiko-ottelussa. Hänen paikkansa ottaa todennäköisesti Fernandinho.

Tämän lisäksi joukkueessa on myös kolme muuta pelipaikkaa, jotka herättävät ennakkoon suurta mielenkiintoa. Tuleeko oikeana puolustajana pelaamaan Danilo vai Fagner? Vasempana puolustajana loukkaantumisestaan toipunut Marcelo vai häntä paikannut Filipe Luis? Saako kritiikkiä saanut Gabriel Jesus jatkaa kärjessä vai nouseeko Roberto Firmino hänen tilalleen.

Joukkueen kokoonpano voi siis elää melko paljon ja se voi vaikuttaa joukkueen pelaamiseen tavalla tai toisella.

Lisää luettavaa nälkäisille

Onko MM-kuume iskenyt, kaipaatko lisää tietoa? Haluatko selata kisojen otteluohjelmaa? Kiinnostavatko tarinat aiemmista MM-kisoista?

MM 2018 -kisakeskuksemme palvelee kellon ympäri. TÄÄLTÄ löydät otteluohjelman, lohkot (ja lohkojen alta lohkoennakot) ja kaikkien joukkueiden pelaajalistat kuin MM-kisojen historiatilastotkin.

Aiempien MM-kisojen historiikkeja pääset lukemaan TÄSTÄ.