Jalkapallon MM-kisoja on enää jäljellä kahden välierän, pronssiottelun ja loppuottelun verran.

Tänään tiistaina ratkotaan ensimmäisen loppuottelupaikan kohtalo, kun Uruguayn pudottanut Ranska saa vastaansa Brasilian jatkohaaveet murskanneen Belgian.

Klo 21:00 Ranska-Belgia

Seuraa näitä

Onko Umtiti pelikunnossa

Ranskan suurin huoli ennen ottelun alkua on se, kuntoutuuko Samuel Umtiti häntä vaivanneesta polvivammasta. Joukkueen sisältä on vahvistettu, että Barcelona-toppari kärsi pienistä ongelmista Uruguay-ottelun jälkeen.

Lehtitietojen mukaan Umtiti on näillä näkymin kuntoutumassa pienestä vaivastaan ajoissa, mutta jos näin ei käy, ei saman tasoista kovaajaa ole. Raphaël Varanen topparipariksi tulisi todennäköisesti joko Presnel Kimpembe tai kokeneempi Adil Rami.

Belgian erikoistilanteet

Belgian joukkue on todella kookas ja sillä on monta erinomaisen potkutekniikan omaavaa pelaajaa, joka voivat toimittaa laadukkaita palloja erikoistilanteista. Ranskallakin on omat vahvat pääpelaajansa, mutta lähtökohtaisesti heitä on selvästi Belgiaa vähemmän.

Ennakkoon tasainen ottelu voi ratketa todella pieniin asioihin ja jos Ranska haluaa, ettei erikoistilanteet koidu sen kohtaloksi, tulee joukkueen harjoitella oman pään erikoistilanteet pienintäkin yksityiskohtaa myöten kuntoon.

Lisää luettavaa nälkäisille

Onko MM-kuume iskenyt, kaipaatko lisää tietoa? Haluatko selata kisojen otteluohjelmaa? Kiinnostavatko tarinat aiemmista MM-kisoista?

MM 2018 -kisakeskuksemme palvelee kellon ympäri. TÄÄLTÄ löydät otteluohjelman, lohkot (ja lohkojen alta lohkoennakot) ja kaikkien joukkueiden pelaajalistat kuin MM-kisojen historiatilastotkin.

Aiempien MM-kisojen historiikkeja pääset lukemaan TÄSTÄ.