24. MM-kisapäivä: Kumpi haluaa himmeimmän mitalin? Pettyneet joukkueet kohtaavat

© Kuva: Getty Images

Tänään on vuorossa Venäjän MM-kisojen pronssiottelu, jossa kohtaavat Englanti ja Belgia.

Belgia taipui tiistaina 0-1-tappioon Ranskalle, joka teki ottelun ainoan maalin kulmapotkusta ja puolusti sinnikkäästi ja kurinalaisesti johtoaan loppuun saakka.

Englanti taas hävisi keskiviikkona jatkoajan päätteeksi Kroatialle 1-2. Peli oli 90 minuutin jälkeen tasan 1-1, mutta Mario Mandžukićin osuma 109. minuutilla siivitti Kroatian sen historian ensimmäiseen MM-finaaliin.

Seuraa näitä

Kohtaavatko ”B-joukkueet” uudestaan?

Englanti ja Belgia ovat kohdanneet näissä kisoissa jo kerran alkulohkonsa päätöspäivänä. Tunisia ja Panama olivat jo matemaattisesti tippuneet, joten tuolloin panoksena oli G-lohkon voitto.

Kummallakaan joukkueella ei kuitenkaan ollut varsinaista himoa tai halua voittaa lohkoaan, sillä toiseksi sijoittuneelle oli tarjolla ainakin ennakkoon helpompi ohjelma jatkopeleissä.

Belgia voitti nuhaisen kamppailun 1-0 Adnan Januzaj’n maalilla. Englanti joutui ”tyytymään” toiseen sijaan. Belgia kohtasi ennen välieriä Japanin ja Brasilian. Englanti sai ennen semifinaalia vastaansa Kolumbian ja Ruotsin.

Sekä Belgia että Englanti saivat lohkon päätöspäivänä mahdollisuuden lepuuttaa avainpelaajiaan, sillä kummankin jatkopaikka oli jo ratkennut. Tänään joukkueet taistelevat mitalista, mutta kyseessä on himmein kaulakoru, jonka turnauksesta voi saada mukaansa. Häviäjälle ei toisaalta ole tiedossa mitään.

Taistellaanko kolmannesta sijasta ykkösmiehistöillä vai pääsevätkö rotaatiopelaajat näyttämään kykyjään toisen kerran tässä turnauksessa?

Maalikuninkuus jaossa

Lisää mielenkiintoa illan peliin tuo taistelu kisojen parhaan maalintekijän tittelistä. Tällä hetkellä maalipörssiä johtaa Englannin Harry Kane kuudella osumallaan. Toisena listalla on Belgian Romelu Lukaku, jolla on kasassa neljä maalia ja yksi maaliin johtanut syöttö.

Lukaku tarvitsisi siis kaksi maalia ohittaakseen Kanen maalipörssissä – olettaen, että Kane ei kirjauta itselleen pronssipelissä maaleja tai syöttöjä.

Lisää luettavaa nälkäisille

Onko MM-kuume jo iskenyt? Kaipaatko tietoa alkulohkoista? Haluatko selata kisojen koko otteluohjelmaa? Kiinnostavatko tarinat aiemmista MM-kisoista?

Ei hätää! MM 2018 -kisakeskuksemme palvelee kellon ympäri. TÄÄLTÄ löydät niin otteluohjelman, lohkot (ja lohkojen alta lohkoennakot), kaikkien joukkueiden pelaajalistat kuin MM-kisojen historiatilastot.

Aiempien MM-kisojen historiikkeja pääset lukemaan TÄSTÄ.

Päivän tapahtumat

Klo 17:00, Pronssiottelu Belgia – Englanti, Stadion Krestovski (Pietari), Yle TV2
Klo 22:30, Kooste pronssiottelusta, Yle TV2

Voita 4 hengen matka Mestarien liigan puolivälierään: näin pääset mukaan.