Bayern München ja Inter edustettuina MM-finaaleissa jo 36 vuotta – sunnuntaina mukana kolme pelaajaa

© Kuva: Getty Images

Suurseurojen suuret pelaajat pelaavat suuria pelejä myös maajoukkueiden kanssa. Tämä pätee ainakin Bayern Münchenin ja Internazionale Milanon kohdalla.

Molemmilla seuroilla on ollut vähintään yksi pelaaja jokaisessa MM-finaalissa vuodesta 1982 lähtien. Italia voitti tuolloin loppuottelussa Länsi-Saksan 3-1. Interiltä mukana olivat Gabriele Oriali ja Giuseppe Bergomi. Bayernin riveistä finaalissa olivat Wolfgang Dremmler, Karl-Heinz Rummenigge ja Paul Breitner.

Seurat olivat vahvimmin edustettuna Brasilian kisojen finaalissa neljä vuotta sitten, kun Saksa kaatoi Argentiinan 1-0. Interiltä mukana oli yksi pelaaja, argentiinalaishyökkääjä Rodrigo Palacio. Bayernilta mukana oli peräti seitsemän pelaajaa: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Jérôme Boateng, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller, Toni Kroos ja Mario Götze, joka ratkaisi maalillaan ottelun.

Kaikki Bayernin pelaajat edustivat Saksaa.

Tänä vuonna MM-finaalissa kohtaavat Kroatia ja Ranska. Kroatian riveistä löytyy kaksi Internazionalen pelaajaa: Ivan Perišić ja Marcelo Brozović. Ranskan paidassa taas pelaa Bayern Münchenin keskikenttäpelaaja Corentin Tolisso.

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!