© Kuva: Getty Images

Bayern München ja Inter edustettuina MM-finaaleissa jo 36 vuotta – sunnuntaina mukana kolme pelaajaa

Suurseurojen suuret pelaajat pelaavat suuria pelejä myös maajoukkueiden kanssa. Tämä pätee ainakin Bayern Münchenin ja Internazionale Milanon kohdalla.

Molemmilla seuroilla on ollut vähintään yksi pelaaja jokaisessa MM-finaalissa vuodesta 1982 lähtien. Italia voitti tuolloin loppuottelussa Länsi-Saksan 3-1. Interiltä mukana olivat Gabriele Oriali ja Giuseppe Bergomi. Bayernin riveistä finaalissa olivat Wolfgang Dremmler, Karl-Heinz Rummenigge ja Paul Breitner.

Seurat olivat vahvimmin edustettuna Brasilian kisojen finaalissa neljä vuotta sitten, kun Saksa kaatoi Argentiinan 1-0. Interiltä mukana oli yksi pelaaja, argentiinalaishyökkääjä Rodrigo Palacio. Bayernilta mukana oli peräti seitsemän pelaajaa: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Jérôme Boateng, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller, Toni Kroos ja Mario Götze, joka ratkaisi maalillaan ottelun.

Kaikki Bayernin pelaajat edustivat Saksaa.

Tänä vuonna MM-finaalissa kohtaavat Kroatia ja Ranska. Kroatian riveistä löytyy kaksi Internazionalen pelaajaa: Ivan Perišić ja Marcelo Brozović. Ranskan paidassa taas pelaa Bayern Münchenin keskikenttäpelaaja Corentin Tolisso.