Cristiano Ronaldon siirto oli italialaiselle ammattiliitolle liikaa – työntekijät lakkoon

© Kuva: Getty Images

Autoja valmistavan Fiat Chrysler Automobiles -konsernin (FCA) työntekijät Melfin tehtaassa Italiassa menevät lakkoon Cristiano Ronaldon siirron takia. Lakosta tiedotti italialainen ammattiliitto Unione Sincadale di Base (USB).

Juventus kertoi tiistaina, että se hankkii portugalilaishyökkääjä Cristiano Ronaldon Real Madridista. Italialaisseura kerrotaan maksavan Madridille 33-vuotiaasta Ronaldosta 105 miljoonaa euroa.

Sekä Juventuksen että Fiat Chrysler Automobilesin omistaa Exor-yhtiö, joka on Agnellin perheen hallussa.

Melfin tehtaan työntekijät menevät lakkoon 15.-17. heinäkuuta. Ammattiliiton mukaan on käsittämätöntä, että Agnellit lähtivät Ronaldon megasiirtoon mukaan, mutta tehtaan työntekijät kärvistelevät pienellä palkalla vuodesta toiseen.

– On sietämätöntä, että työntekijät tekevät isoja taloudellisia uhrauksia, mutta yhtiö päättää käyttää satoja miljoonia euroja yhden pelaajan ostamiseen, sanoi USB tiedotteessaan.

– Meille puhutaan vaikeista ajoista ja että meidän tulee turvautua yhteiskunnan turvaverkkoihin odottaessamme uusia malleja, joita ei ikinä tule.

– Sillä välin kun työntekijät ja heidän perheensä kiristelevät vöitään, yhtiö päättää käyttää paljon rahaa yhteen ainoaan työntekijään!

– Onko tämä oikein? Onko se normaalia, että yksi ihminen tienaa miljoonia samalla, kun tuhannet perheet eivät selviä edes kuun puoliväliin?

– Fiatin työntekijät ovat takoneet tälle yhtiölle omaisuuksia ainakin kolmen sukupolven ajan, ja he ovat saaneet palkinnoksi vain onnettoman elämän.

– Yhtiö tulisi panostaa automalleihin, jotka takaavat tuhansien ihmisten tulevaisuuden eikä siihen, että yksi henkilö rikastuu.

Ronaldon kerrotaan tienaavan Italiassa yhdestä kaudesta noin 30 miljoonaa euroa. Hänen sopimuksensa Juventuksen kanssa on nelivuotinen.

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!