Englannin valmentaja itsevarmana: Joukkueelta lupa odottaa paljon enemmän – ”Olemmeet tehneet historiaa jo monesti”

© Kuva: Getty Images

Englannin miesten maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate lupaa, että hänen ryhmältään on lupa odottaa vielä paljon enemmän.

Southgate on johdattanut Englannin MM-kisoissa semifinaaliin, jossa hänen miehistönsä kohtaa Kroatian tänään keskiviikkona kello 21:00 Suomen aikaa.

Tiistaina paikkansa loppuottelussa varmisti Ranska, joka päihitti Belgian toisessa välierässä 1-0. Ranska on viimeksi ollut MM-finaalissa vuonna 2006, ja kahdeksan vuotta aiemmin se voitti kotikisansa.

Englanti on viimeksi ollut MM-kisojen loppuottelussa vuonna 1966, jolloin se voitti Länsi-Saksan Wembleyllä lukemin 4-2.

– Tämä joukkue ei ole vielä lähelläkään sitä tasoa, johon me parhaimmillamme kykenemme – johtuen osittain ryhmämme iästä, mutta myös siitä että pelaajamme tulevat pelaamaan tulevina vuosina isoja otteluita sekä meidän että seurajoukkueidensa kanssa, arvioi Southgate BBC:lle.

– Olemme innoissammme tulevaisuudesta, mutta haluamme myös ottaa tästä tilaisuudesta kaiken irti.

Southgaten mukaan kukaan ei oikein osannut arvioida, kuinka pitkälle Englannin rahkeet MM-kisoissa riittävät.

– Olemme olleet yksi tämän turnauksen nuorimmista ja kokemattomimmista joukkueista, mutta emme olleet ikinä oikein varmoja, miten pitkälle voisimme mennä.

– Pelaajien älykkyys ja nälkä on kaikkien nähtävillä. Olemme olleet tyytyväisiä joukkueemme älykkyyteen ja pelitapaan.

– Olemme voittaneet viime hetken maalilla, päästettyämme viimeisellä minuutilla maalin, olemme selvinneet jatkoajasta ja rangaistuspotkukilpailusta.

– Olemme tehneet historiaa jo monta kertaa: Turnauksen suurin voitto, ensimmäinen voitto pudotuspeleissä kymmeneen vuoteen, ensimmäinen voitto puolivälierässä vielä pidempään aikaan ja ensimmäinen voitto rangaistuspotkukilpailussa MM-kisoissa.

– Haluamme jatkaa muurien murtamista. Tämä on ollut nautinnollinen matka, ja me haluamme jatkaa sitä.