© Kuva: Getty Images

Englannin valmentaja itsevarmana: Joukkueelta lupa odottaa paljon enemmän – ”Olemmeet tehneet historiaa jo monesti”

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Englannin miesten maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate lupaa, että hänen ryhmältään on lupa odottaa vielä paljon enemmän.

Southgate on johdattanut Englannin MM-kisoissa semifinaaliin, jossa hänen miehistönsä kohtaa Kroatian tänään keskiviikkona kello 21:00 Suomen aikaa.

Tiistaina paikkansa loppuottelussa varmisti Ranska, joka päihitti Belgian toisessa välierässä 1-0. Ranska on viimeksi ollut MM-finaalissa vuonna 2006, ja kahdeksan vuotta aiemmin se voitti kotikisansa.

Englanti on viimeksi ollut MM-kisojen loppuottelussa vuonna 1966, jolloin se voitti Länsi-Saksan Wembleyllä lukemin 4-2.

– Tämä joukkue ei ole vielä lähelläkään sitä tasoa, johon me parhaimmillamme kykenemme – johtuen osittain ryhmämme iästä, mutta myös siitä että pelaajamme tulevat pelaamaan tulevina vuosina isoja otteluita sekä meidän että seurajoukkueidensa kanssa, arvioi Southgate BBC:lle.

– Olemme innoissammme tulevaisuudesta, mutta haluamme myös ottaa tästä tilaisuudesta kaiken irti.

Southgaten mukaan kukaan ei oikein osannut arvioida, kuinka pitkälle Englannin rahkeet MM-kisoissa riittävät.

– Olemme olleet yksi tämän turnauksen nuorimmista ja kokemattomimmista joukkueista, mutta emme olleet ikinä oikein varmoja, miten pitkälle voisimme mennä.

– Pelaajien älykkyys ja nälkä on kaikkien nähtävillä. Olemme olleet tyytyväisiä joukkueemme älykkyyteen ja pelitapaan.

– Olemme voittaneet viime hetken maalilla, päästettyämme viimeisellä minuutilla maalin, olemme selvinneet jatkoajasta ja rangaistuspotkukilpailusta.

– Olemme tehneet historiaa jo monta kertaa: Turnauksen suurin voitto, ensimmäinen voitto pudotuspeleissä kymmeneen vuoteen, ensimmäinen voitto puolivälierässä vielä pidempään aikaan ja ensimmäinen voitto rangaistuspotkukilpailussa MM-kisoissa.

– Haluamme jatkaa muurien murtamista. Tämä on ollut nautinnollinen matka, ja me haluamme jatkaa sitä.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!