Werder Bremenin toppari Niklas Moisander odottaa jo innolla uutta kautta Bundesliigassa. Bremenissä avainpelaajiin lukeutuva Moisander lopetti uransa Huuhkajissa viime marraskuussa.

Moisander kertoi saksalaisen Kicker-lehden haastattelussa olevansa huippuiskussa.

– Bundesliigan harjoitusmetodit ovat hyvin moderneja. Werderin kuntovalmentajat pystyivät viemään jopa minua vanhempana pelaajana uudelle tasolle, Moisander kertoi.

Moisander kertoi itse olevansa uransa parhaassa kunnossa. Mies kertoi juoksevansa nykyään pelissä noin 11-12 kilometriä, kun aiemmin vastaavat luvut oli alle kymmenen kilometriä.

Muutos johtuu suomalaistopparin mukaan siitä, että Bremen puolustaa päävalmentaja Florian Kohfeldtin alaisuudessa selvästi korkeammalta kuin aiemmin. Moisanderilla tämä sopii hyvin.

– Mielestäni yksi vahvuuksistani on pelinrakentelu. Minulle sopii hyvin pelata hyvää jalkapalloa ja hyökätä paljon.

Pelinavaamistaidot ovat Moisanderin mukaan tulleet siitä, että 16-vuotiaaksi asti hän pelasi keskikentällä. Moisander myös mainitsi idoleikseen Jari Litmasen ja Francesco Tottin. Kicker arvosti Moisanderin Bundesliigan viime kauden kymmenenneksi parhaaksi toppariksi. Arviossa kehuttiin nimenomaan Moisanderin pelinavaamista.

Moisander teki hiljattain Bremenin kanssa vuoteen 2021 ulottuvan jatkosopimuksen. Toppari myös mainitsi tavoitteekseen pelata Bremenin kanssa vielä sopimuksensa aikana europelejä.