Veikkausliigassa pelattiin keskiviikkona kuusi ottelua.

FC Inter hävisi Veritas Stadionilla Kuopion Palloseuralle 0-1. Ottelun ainoasta maalista vastasi Rasmus Karjalainen, joka pääsi iskemään kauden 13. sarjaosumansa rangaistuspotkusta.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
62' Rasmus Karjalainen ja rangaistuspotku sisään! #INTKUPS (0-1)

Sarjakärki Helsingin Jalkapalloklubi vahvisti asemiaan piikkipaikalla kaatamalla jumbojoukkue PS Kemin Telia 5G Areenalla 2-0. Ensimmäinen osuma syntyi Moshtagh Yaghoubin vapaapotkusta. Yaghoubia rikottiin rangaistusalueen tuntumassa, ja hän laittoi pallon itse erikoistilanteesta pussiin.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
HJK johtoon Moshtagh Yaghoubin komealla vaparilla #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3265527

Jälkimmäinen maali taas oli Filip Valenčičin ja Evans Mensahin käsialaa. Valenčič otti Klubi-vahti Maksim Rudakovin pitkän potkun keskialueella haltuun ja syötti vauhtiin Mensahin, joka leikkasi sisään ja laukoi pelivälineen takanurkkaan.

Seitsemän pisteen päässä HJK:sta majaileva sarjakakkonen, Rovaniemen Palloseura, kaatoi kotonaan Ilveksen 2-0. Ottelun osumia saatiin odottaa viimeiselle vartille asti. Aleksandr Kokko johdatti RoPS:n nopeaa vastahyökkäystä ja pelasi pallon oikealle laidalle Lassi Järvenpäälle, joka pääsi keskittämään boksista. Pallo lipui lopulta maaliin Ilves-pakki Tatu Miettusen jalasta.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Lucas Lingman murtautui tamperelaisten rangaistusalueelle, ja Jani Tanska kaatoi hänet sääntöjen vastaisesti. Lingman asettui itse vetämään pilkkua ja toimitti pallon verkkoon.

FT 2-0 You know there is no way stopping us!! BECAUSE WE ARE THE NOOOORTHHHH!!!

Seinäjoen Jalkapallokerho päihitti FC Lahden OmaSP Stadionilla 1-0. Ottelun ainokainen nähtiin puolen tunnin kohdalla, kun Aristote Mboma pelasi näppärän seinäsyötön Billy Ionsin kanssa ja pääsi sijoittamaan pallon takakulmaan.

Edellisellä kierroksella pitkästä aikaa voiton napannut Turun Palloseura jäi Vaasan Palloseuran vieraana tyhjin käsin. VPS voitti Elisa Stadionilla pelatun ottelun 2-0.

Alkutahdit pelille määritti Juha Hakola, joka leikkasi 11. minuutilla terävästi kohti keskustaa ja pamautti vasemmalla jalallaan hienon vedon ohi TPS-vahti Jonathan Viscosin.

VPS johtoon Juho Hakolan komealla kaukolaukauksella. #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3265508

Vaasalaisten seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa kuin muutama minuutti. Douglas Cae jatkoi pallon linjan yli Hakolalle, joka löysi maalin edustalta Juho Lähteen, joka liukui pelivälineen lähietäisyydeltä maaliin.

Vepsulla oli hetkeä myöhemmin mahdollisuus siirtyä jo kolmen maaliin johtoon. TPS-kärki Drago Milovic kaatoi kulmapotkutilanteessa Eero-Matti Auvisen. Tuomari laittoi pallon pilkulle ja antoi Milovicille keltaisen kortin. Vaasalaiskippari Sebastian Strandvall laukoi kuitenkin ohi.

Turkulaisten takaa-ajo meni toisella jaksolla entistä vaikeammaksi, kun Milovic nappasi toisen keltaisen kortin, ja hänet ajettiin suihkuun.

Honka kävi hakemassa Ahvenanmaalta 2-1-vierasvoiton IFK Mariehamnista. Täyden pistepotin takuumiehenä toimi senegalilaishyökkääjä Macoumba Kandji, joka iski myös edellisen kierroksen ottelussa RoPS:aa vastaan kaksi maalia.

FC Honka Miehet

@FCHonkaMiehet
Veikkausliigan kesäkuun pelaajaksi ja valmentajaksi on valittu Hongan Macoumba Kandji sekä Vesa Vasara - Honka onnittelee omiaan!
#MeOllaanHonka #Veikkausliiga

Kandji avasi keskiviikkona maalihanansa jo kolmannella minuutilla. IFK Mariehamnin syöttövirhe kostautui muutamissa sekunteissa, kun Kandji sai pallon syvällä kotijoukkueen puoliskolla, loi itselleen tilaa laukoa ja pommitti pallon yläverkkoon.

Sama kaveri oli pahanteossa myös puoli tuntia myöhemmin. Hongan nopea vastahyökkäys lähti jälleen käyntiin IFK:n harhasyötöstä. Kandji pelattiin läpiajoon muutamalla siirrolla, ja hyökkääjä ohitti vielä maalivahti Anton Lepolan ennen viimeistelyään.

Julio Cesar Fernandesin viime hetken kavennusosuma jäi isännille laihaksi lohduksi.

Macoumba Kandji liittyi Honkaan toukokuussa ja on nyt pelannut tällä kaudella 11 Veikkausliigan ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä kahdeksan maalia.