Kuopion Palloseura oli lähimpänä venyä sensaatioon suomalaisista seuroista Eurooppa-liigan karsinnoissa torstaina. FC Kööpenhamina venyi kuitenkin tasapeliin ja KuPS:n jatkohaaveet kuolivat.

Lue suomalaisten otteista Eurooppa-liiga karsinnoissa tästä.

Joka tapauksessa KuPS:n esitys Pohjoismaiden suurinta seuraa vastaan oli kunnioitettava. Rasmus Karjalainen vei vieraat 1-0-johtoon, mutta Denis Vavro laukoi tasoituksen rangaistuspotkulta 82. minuutilla. Kun FCK haki 1-0-vierasvoiton Kuopiosta, riitti tasatulos Kööpenhaminalle jatkopaikkaan.

Maalintekijä Karjalainen kirjoitti Twitterissä haikeista tunnelmistaan perjantaiaamuna.

– Eilen tasuri Parkenilla, ei riittänyt jatkoon, mutta ylpeä joka jätkän panoksesta jättiläistä vastaan. Aika eufoorinen fiilis oli iskeä pari tasoihin ja nähdä kannattajien ja joukkueen hurmos. Kiitos joka ikiselle paikalla olleelle, ylihuomenna jatketaan, Karjalainen kirjoitti.

(Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.)

Rasmus Karjalainen

@RasseKarjalaine
Eilen tasuri Parkenilla, ei riittäny jatkoon mutta ylpeä joka jätkän panoksesta jättiläista vastaan. Aika eufoorinen fiilis oli iskeä pari tasoihin ja nähä kannattajien ja joukkueen hurmos. Kiitos joka ikiselle paikalla olleelle, ylihuomenna jatketaan 💪 @KuPS1923

Myös KuPS:n kapteeni Petteri Pennanen kirjoitti tunnelmistaan Twitterissä. Pettymys oli suuri, vaikka peliesitys olikin ihailtavan rohkea. Pennanen myös ilmoitti, että nyt tavoite on jatkaa Veikkausliigassa niin, että myös ensi kaudella KuPS nähtäisiin Euroopan kentillä.

– Parkkenin kentälle jäi eilen sydän, kroppa ja iso kasa kyyneleitä. Pistettiin iso poika polvilleen, mutta se ei riittänyt. Helvetin tyhjä olo, mutta toisaalta niin ylpeä, että saa olla osa tätä seuraa, Pennanen veisteli.

Petteri Pennanen

@petepennanen
Parkkenin kentälle jäi eilen sydän, kroppa ja iso kasa kyyneleitä. Pistettiin iso poika polvilleen, mutta se ei riittäny. Helvetin tyhjä olo, mutta toisaalta niin ylpeä että saa olla osa tätä seuraa.

Petteri Pennanen

@petepennanen
Nyt nuollaan haavat tästä pelistä ja painetaan loppukausi niin, että näitä pelejä pelataan myös ens kesänä!