HJK:lla on kaikki kortit käsissään Mestarien liigan toisella karsintakierroksella. Avauspelissä HJK haki BATE Borisovin vieraana 0-0-tuloksen Valko-Venäjältä. Ratkaisu nähdään ensi viikon keskiviikkona Helsingissä.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo oli ottelun jälkeen varsin tyytyväinen tulokseen.

– Saimme about sen, mitä täältä halusimme, eli meillä on realistiset mahdollisuudet jatkoon tästä otteluparista, Lehkosuo sanoi HJK TV:n haastattelussa ottelun jälkeen.

Vaikka tulos oli vieraskentältä varsin hyvä, oli HJK:n pelaamisessa silti Lehkosuon mukaan parannettavaa.

– Ilman muuta meidän pitää hyökätä vaarallisemmin ja saada enemmän pallonhallintaa. Olimme hyvin puolustavalla pelisuunnitelmalla liikkeellä ja pelaajat puolustivat todella kurinalaisesti. Siinä olimme todella hyviä, mutta pelin luonne vähän muuttuu (toisessa osaottelussa). Meidän täytyy hyökätä enemmän ja totta kai vastustajalle tulee sitä kautta erilaisia tiloja, joita hyödyntää. Kotipelissä meidän täytyy kuitenkin tehdä ainakin yksi maali, Lehkosuo analysoi.

Lehkosuon mukaan BATEn pelaamisessa ei tullut yllätyksiä. HJK osasi lukea vastustajaansa Lehkosuon mukaan hyvin.

– Saimme pidettyä muun muassa numero kymppi (Mirko) Ivanićin aika hyvin kurissa. Hän ei päässyt niin hyvin peliin sisälle kuin hän olisi ehkä halunnut tai kuten hän yleensä pääsee.

Lehkosuo toivoo näkevänsä ensi keskiviikkona täyden tuvan Telia 5G Areenalla.

– HJK:lla on ollut hyvä historia Telialla näistä kovista peleistä. Tarvitsemme totta kai täyden tuvan kannustamaan meidät jatkoon, koska sinne me tietysti haluamme, Lehkosuo toivoi.