MM-kisoissa on mukana kahdeksan maata, lauantai-iltana enää neljä.

Puolivälierävaiheeseen tultaessa yllätyksiä on maajoukkueiden kohdalla koettu; poissa pelistä ovat jo niin Saksa, Argentiina kuin Espanjakin. Kun katsotaan yksittäisiä pelaajia, ja heidän edustamiaan seuroja, yllätyksen määrä ei ole suuri.

Turnauksen tässäkin vaiheessa seuratasolla Manchester Cityä edustavia pelaajia on mukana kokonainen kentällinen, 11 kappaletta. Kisojen alussa heitä nähtiin 16.

Vaaleansinistä paitaa siviilityössään kantavia pelaajia on eniten Brasilian ja Englannin miehistöissä – kummassakin neljä. Belgian riveissä pelaa kaksi Cityn miestä, Ranskan joukkueessa yksi.

Vincent Kompany, Kevin De Bruyne (Belgia), Gabriel Jesús, Danilo, Fernandinho, Ederson (Brasilia), Kyle Walker, John Stones, Raheem Sterling, Fabian Delph (Englanti), Benjamin Mendy (Ranska).

Yhteensä mukana on vielä 184 pelaajaa, jotka edustavat 86 eri seuraa. Englanti ja Valioliiga jyräävät seurasektorilla; Cityn jälkeen eniten pelaajia on vielä mukana Tottenhamin palkkalistoilta. Kolmantena taulukossa tulee Manchester United.

 

Seurajoukkue Pelaajat edelleen mukana
Manchester City (Eng) 11
Tottenham (Eng) 9
Manchester United (Eng) 8
PSG (Ranska) 7
Barcelona (Esp) 7
Chelsea (Eng) 7
Atlético Madrid (Esp) 6
Real Madrid (Esp) 5
Liverpool (Eng) 5
TsSKa Moskova (Venäjä) 5
Zenit (Venäjä) 5
Juventus (Ita) 4
AS Monaco (Ranska) 4
Inter Milan (Italia) 4
Krasnodar (Venäjä) 4