Sami Hyypiältä yllättäen ymmärrystä Neymarin teatterille – ”Ihan varmasti sattuukin välillä”

© Kuva: Getty Images

Neymar on ollut MM-kisojen aikana otsikoissa loistavien peliesitystensä ohella myös
teatraalisen kieriskelynsä vuoksi.

Neymarin kieriskely taklaustilanteiden jälkeen on inspiroinut lukuisia sosiaalisen median hittivideoita ja muun muassa KFC-pikaruokaketjun mainosta.

Manchester United -legenda Éric Cantona vertasi omassa videoblogissaan Neymaria matkalaukkuun ja antoi tälle vinkkejä näyttelemiseen.

Kovan mutta tyylipuhtaasti pelaavan topparin arkkityyppinä peliurallaan tunnettu Sami Hyypiä ehkä hieman yllättäen sanoi ymmärtävänsä Neymaria. Hyypiä kertoi Viafreen haastattelussa mielipiteensä brassitähden tyylistä.

– En oikein tiedä. Mitä vaan teet, niin aina jollakin on jotain sanottavaa. Jos se on hänen tyylinsä, niin hyväksyttäköön se. Eihän sitä tietysti kiva ole katsoa, jos vähän hipaisee, niin se on kuin menisi jalka poikki, Hyypiä kertoi yleisölle O’Learys Bakersissa.

Jalkapallokentällä filmaaminen on todellinen ilmiö eikä se koske ainoastaan Neymaria. Keskustelussa kuitenkin usein unohtuu se, että taitavia tähtipelaajia pyritään usein myös pysäyttämään sääntöjen vastaisilla ja vammoja aiheuttavilla otteilla.

– Loistavasta pelaajasta on kuitenkin kyse. Kun noita pelejä on katsonut, niin kyllä hän koviakin iskuja saa. Neymarin pysäyttämiseen vaaditaan monta kertaa vähän rajumpia otteita ja ihan varmasti sattuukin välillä.

– Tuollaiset huippupelaajat pystyvät menemään yksi vastaan yksi -tilanteissa helposti ohi, joten kyllä heitä varmasti myös aika paljon potkitaankin sen takia, että noita yksi vastaan yksi -tilanteita ei tulisi niin paljon.

Neymarin kieriskelyn tarkoitusperiä voi vain arvailla, mutta mahdollisella motiivilla on Hyypiän mielestä selvä ero teon tuomittavuutta mietittäessä.

– Voiko se olla, että tuolla kieriskelemään jäämisellä hän anelisi tuomaristolta vähän enemmän suojelua? Vai pyöriikö hän sen takia, että vastustajat saisivat keltaisia kortteja? Siinä tapauksessa se on väärin.

Hyypiä kertoo haastattelussa näkemyksiään MM-kisoista ja Suomen jalkapallomaajoukkueen nykytilasta syksyllä alkavan Nations Leaguen alla. Haastattelu on katsottavissa kokonaan Viafreessä.

UEFA Nations League ja EM-karsinnat näkyvät ensi syksystä alkaen Viasatilla ja Viaplayssa. Kaikki Huuhkajien ottelut ovat myös vapaasti katsottavissa Viafreessä.