Jalkapallon Saksan Bundesliigan kausi 2018-19 potkaistaan käyntiin perjantai-iltana, kun kuusi edellistä mestaruutta nimiinsä vienyt Bayern München isännöi viime kaudella kolmanneksi sijoittunutta Hoffenheimia.

Bundesliiga näkyy ainakin seuraavat kolme kautta Suomessa suorina lähetyksinä Viasatin kanavilla ja Viaplay-palvelussa. Viasatin jalkapalloselostaja Ville Kuusinen on Bundesliiga-debyyttinsä alla innoissaan.

– Nyt on vähän niin kuin tullut koluttua kaikki isot sarjat, kun pääsee tekemään Bundesliigaa. Innolla odotan. Aikanaan sitä tuli nuorena poikana katseltua, kun muistaakseni Urheilukanava sitä näytti. Kiva päästä tekemään. Täydet katsomot ja varmaan Euroopan paras fanikulttuuri tai ainakin hyvin lähelle sitä, Kuusinen kommentoi SuomiFutis-sivustolle.

Bayern München on vienyt nimiinsä kuusi edellistä mestaruutta ja viime kaudella ero toiseksi sijoittuneeseen Schalken venähti 21 pisteeseen. Kolmanneksi sijoittunut Hoffenheim keräsi 29 pistettä Bayernia vähemmän. Bayernin dominointi on Euroopan suursarjojen mittapuullakin huimaa, mutta kärkitaisto on Bundesliigassa silti erittäin jännittävää. Sijoille 3-6 päätyneet Hoffenheim, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen ja RB Leipzig olivat kahden pisteen sisällä toisistaan, VfB Stuttgart ja Eintracht Frankfurt seurasivat muutaman pisteen päässä.

– Bundesliigassa on makeeta, että vaikka Bayern onkin mestaruustaistelussa selkeä ennakkosuosikki, niin mukana on kuitenkin 6-7 jengiä, ehkä jopa enemmänkin, jotka taistelevat ihan oikeasti paikoista Euroopan kentälle. Toivotaan, että tänä vuonna joku pystyisi laittamaan Bayernille kampoihin. Eiköhän se Dortmund ole jos joku, mutta kyllä siinä on monta muutakin, Schalket ja kumppanit, Kuusinen toteaa.

Suurin muutos Bayernissa on tapahtunut penkinpäässä, kun Frankfurtista tullut Niko Kovac saa täytettäväkseen viime syksynä hätiin kutsutun, kaiken saavuttaneen Jupp Heynckesin jättämät suurikokoiset saappaat.

– On jännä nähdä, muuttuko Bayernin peli Kovacin alaisuudessa mihinkään suuntaan. Isoja hankintoja he eivät ole tehneet, Schalkesta tullut Leon Goretzka on oikeastaan ainoa sellainen. Siirtoikkuna on toki vielä auki. Jos perjantaina näyttää siltä, että Bayern tarvitsee vielä vahvistuksia, niin eiköhän seurajohto voi siinä vaiheessa vähän ärähtää, Kuusinen pohtii.

Avausottelun toisen osapuolen Hoffenheimin valmennuksessa vaihdos on vasta tulossa tämän kauden jälkeen. Seuran ensimmäistä kertaa Mestarien liigaan luotsannut Julian Nagelsmann ensi kaudesta käynnistyvä nelivuotinen sopimus Leipzigin kanssa julkistettiin kesäkuussa.

– Tästä tuli Pasinkin (Rautiainen) kanssa juteltua. Jännä nähdä, miten se vaikuttaa. Kolmas sija oli viime kaudella upea suoritus. Nyt heillä on vielä Mestarien liiga ohjelmassa. On kiinnostavaa nähdä, pystyykö Nagelsmann pitämään joukkueen ja pelaajat tällä kaudella mukana, että nyt pelataan Nagelsmannille hyvä viimeinen kausi. Siltä pohjalta itse lähden tätä kauden ekaa peliä katsomaan, Kuusinen toteaa.

Bayern väläytteli Saksan Supercupissa vahvaa maalintekovirettään, joten perjantai-illasta voi ennakoida hikistä iltapuhdetta Hoffenheimin puolustukselle.

– Eintracht Frankfurt nyt ei ole yhtä kova joukkue kuin Hoffenheim, mutta olihan Bayernin Supercupin 5-0-voitto aika pelottavan suvereeni esitys. Jännä nähdä, lähteekö Kovacin Bayernin juna heti oikein ryminällä käyntiin vai pystyykö Hoffenheim haastamaan. Heillä on ihan hyvä preseason alla ja hakkasivat Kaiserslauternin Cupissa 6-1, eli ei sielläkään ihan huonosti mene, Kuusinen päättää.

Viasatin tv-kanavilla nähdään Bundesliigasta 3−6 ottelua per kierros. Kaikki Bundesliigan ottelut nähdään suoranaViaplayssa. Kausi käynnistyy perjantaina 24.8. klo 21.20 ottelulla Bayern München – Hoffenheim Viasat Jalkpallo -kanavalla ja Viaplayssa.

Niko Toiskallio