Bundesliigakausi käynnistyi perjantaina yhden ottelun voimin. Lauantaina kausi avataan kuudella paikkakunnalla.

Suomalaispeluri Niklas Moisander pääsee avaamaan kautensa mielenkiintoisella ottelulla, kun Werder Bremenin Weserstadionille saapuu lauantaina paikalliskilpailija Hannover 96.

– Kyllä näillä kahdella on oma rivaliteettinsa. Ei ehkä Bremenille ihan niin kova derby kuin Hampuri, mutta sellainen peli, jota kumpikaan ei halua hävitä. Ei siinä montaa kilometriä kaupunkien välillä ole ja eivät nuo bremeniläiset hannoverilaisista tykkää. Voiton haluaa myös fanit, naurahtaa vuosina 2004-2006 Bremenissä pelannut Pekka Lagerblom SuomiFutis-sivustolle.

Werder Bremenin urheilujohtaja Frank Baumann on asettanut viime vuodet kaukana kärkisijoista kontanneen seuran tavoitteeksi palata kärkikahinaan mukaan ja sijoittuvan eurocup-paikkoihin oikeuttavalle sijalle.

– Silloin tällaiset ottelut pitää voittaa, vuonna 2004 tuplamestaruutta Bremenissä juhlinut Lagerblom tietää.

Ottelun derbystatus ja avausottelun tuloksen merkitys tuottanee tietynlaisen ottelun.

– Uskon, että aika vähämaalinen matsi tulee.

Hannover sijoittui viime kaudella Bundesliigassa 13:nneksi. Kauteen valmistavat ottelut ovat sujuneet voitokkaasti ja seura meni jatkoon Saksan cupissa. Bremenin valmistavat ottelut eivät ole sujuneet ihan yhtä hyvin, mutta Werder valitsi kovempia vastustajia harjoitusotteluihinsa. Saksan cupissa bremeniläiset etenivät jatkoon.

– Toivon ja myös uskon kyllä, että Werder Bremen tästä pelistä voiton kairaa, Lagerblom päättää.

Viasatin tv-kanavilla nähdään Bundesliigasta 3−6 ottelua per kierros. Kaikki Bundesliigan ottelut nähdään suorana Viaplayssa. Werder Bremen ja Hannover 96 iskevät yhteen lauantaina klo 16.30.

Niko Toiskallio