Saksan Bundesliigassa suomalaisittain suuri mielenkiinto kohdistuu Lukas Hradcekyn ja Joel Pohjanpalon vuoksi Bayer Leverkuseniin, mutta kauden avauksessa seurattavaa on löydettävä muualta.

Eintracht Frankfurtista Leverkuseniin siirtynyt Huuhkaja-maalivahti Lukas Hradecky on vastikään palannut harjoituksiin heinäkuussa tehdyn leukaleikkauksen jäljiltä, eikä seura halua ottaa turhia riskejä peluuttamalla ykkösvahtiaan liian aikaisin. Leverkusenin Bundesliiga-avauksen lauantaina Borussia Mönchenglabachin vieraana selostava Ville Kuusinen toivoo luonnollisesti Hradeckyn ihmeparantumista, mutta maltaa odottaa myös tuleville kierroksille.

– Kiva nähdä, että nyt Luke pääsee oikeasti todella isoon seuraan. Sitä ei Suomessa varmaan monet ymmärrä, kuinka upeata työtä Hradecky on Bundesliigassa tehnyt. Hän on meidän tämän hetken ylivoimaisesti paras jalkapalloilija Suomessa. Siinä mielessä mahtavaa päästä selostamaan hänen pelejään, kun hän on kunnossa. Siitä ei ole epäilystäkään, etteikö hän olisi ykkösmaalivahti ja pelaisi käytännössä kaikkia niitä pelejä, jotka haluaa, Kuusinen toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Vastikään vuoteen 2022 ulottuvan jatkosopimuksen allekirjoittanut hyökkääjä Joel Pohjanpalo on pidempään sivussa jo viime loppukauden tuhonneen nilkkavamman takia. Kuusinen arvelee, että kuntoutuksen jälkeen Pohjanpalon tie vie lainalle, sillä Leverkusenin kärkeen on tunkua.

– Parasta olisi, jos Jolle pääsisi Leverkusenissa pelaamaan, mutta itse en viime vuosien perusteella siihen kauheasti usko, ellei tule hirvittävää loukkaantumissumaa. Toiseksi paras vaihtoehto olisi, että Jolle pääsisi Bundesliigassa lainalle johonkin jengiin, joka pelaa hyökkäyksen kautta. On se sitten alemmassa keskikastissa tai jotain, Kuusinen pohtii.

Leverkusen jäi viime kaudella harmittavasti tasapisteillä Hoffenheimin ja Borussia Dortmundin kanssa viidennelle sijalle Bundesliigassa ja Mestarien liigan ulkopuolelle. Mönchengladbach oli viime kaudella yhdeksäs. Selostukseen valmistautuessa Kuusisella on käytettävissään myös paikan päällä tehtyjä havaintoja, sillä Mönchenglabach on ainoa Bundesliigan seura, jonka Kuusinen on tämän kauden alla nähnyt livenä.

– Oltiin Valioliigan ennakkoreissulla Englannissa elokuun alussa, ja Mönchengladbach oli pelaamassa harjoitusottelua Southamptonia vastaan. Peli oli todella varman oloista. En sitten tiedä, oliko Southampton vaan niin unessa, mutta Mönchengladbachin peli näytti todella hyvältä. Esimerkiksi Patrick Herrmann tuli vaihdosta sisään ja vakuutti ainakin minut, Kuusinen toteaa Borussian 3-0-voittoon päättyneestä ottelusta, jossa Herrmann teki kaksi maalia.

Lauantain ottelussa Bundesliiga-debyyttinsä tehnee myös Ranskan liigan Nizzasta 23 miljoonan euron siirtosummalla ja kovilla odotuksilla tullut Alessane Pléa.

Viasatin tv-kanavilla nähdään Bundesliigasta 3−6 ottelua per kierros. Kaikki Bundesliigan ottelut nähdään suoranaViaplayssa. Suora lähetys Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen ottelusta alkaa lauantaina 25.8. klo 19.20 Viasat Urheilu -kanavalla ja Viaplayssa.

Niko Toiskallio