Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Sandnes Ulfin paidassa pelaava Tapio Heikkilä muistelee aikoja, jolloin nykyinen Honka-hyökkääjä Macoumba Kandji tuli Suomeen. Maalipörssin kärkikahinoihin mukaan noussut Kandji on valittu kaksi kertaa putkeen Kuukauden pelaajaksi. Heikkilää entisen seurakaverinsa menestys ei yllätä.

– Muistan kun hän tuli HJK:hon. Meillä oli Hammarbyä vastaan harjoituspeli Tele2 -areenalla, kun hän pamahti pukukoppiin testipelaajana. Heti ensihetkestä näki, että hän on spesiaalitapaus. Hän on kaikkein vakuuttavin testipelaaja, jota olen ikinä nähnyt, Heikkilä lataa SuomiFutiksen haastattelussa.

– Mac oli matkustanut koko päivän eikä ollut syönyt mitään, mutta silti hän liisi siinä ottelussa.

Hyvät otteet eivät jääneet pelkästään harjoituspeleihin.

– Se oli hurjaa, millä tasolla hän pelasi silloin Eurooppaliigan lohkovaiheessa.

Kandjin viime kausi oli Turussa vaikea. Maaleja syntyi vain viisi. Hongassa isokokoinen hyökkääjä on ollut kuin uusi mies.

– Inter ei saanut hänestä parasta irti. Vesku (Hongan päävalmentaja Vesa Vasara) tunsi hänet entuudestaan. Kun hän hankki hänet Honkaan, Vesku tiesi varmasti, miten Macista saa parhaan irti. Minä tiesin heti, että tuo siirto oli hyvä juttu. Kyse oli vain siitä, pysyykö Mac ehjänä. Hän on todella loistava ja aurinkoinen tyyppi, hyvä ystäväni, Heikkilä kehuu Kandjia.

Kandji on maalipörssissä maalin päässä KuPS:n Rasmus Karjalaiseen ja HJK:n Klaussiin nähden. Heikkilä uskoo taistelun maalikuninkuudesta olevan kahden kauppa.

– Klauss tai Mac. Kumpikin pelaaja saa paljon maalipaikkoja ja heidän joukkueissaan hyökkäyspelaaminen on organisoitua. Molemmat joukkueet tulevat tekemään vielä paljon maaleja, jonka vuoksi heitä on helppo veikata.

Kandji pääsee jahtaamaan maalia numero 14 sunnuntaina Ahvenanmaalla, kun Honka matkaa IFK Mariehamnin vieraaksi.

– IFK:lla on pari avainpelaajaa sivussa ja Honka toimii päivittäin nurmella, joten uskon Hongan ottavan pelin haltuun, jos heidän pelillinen tasonsa ei heilahda kuten Ilvestä vastaan.

– Vahvasti näen, että Honka ottaa kuskin paikan, vaikka Maarianhamina ei ole helppo paikka pelata. Honka voittaa 0-2, Heikkilä päättää.