Hyökkääjälegenda Mikael Forssell kehuu Inter-konkaria: ”Sillä tavalla hänestä saa parhaan irti”

Suomen Cup 2019
© Kuva: Juha Tamminen

Mikael Forssell lopetti komean pelaajauransa tänä keväänä. Se tarkoitti sitä, että Veikkausliigassa on taas yksi kokenut hyökkääjä vähemmän. Aivan junioripitoiseksi sarja ei ole kuitenkaan muuttunut, vaan viheriöllä kirmaa vielä Timo Furuholmin kaltaisia kokeneita pelaajia. Forssell osoittautuu Inter-kapteenin faniksi.

– Tykkään Furkasta erittäin paljon sekä ihmisenä että pelaajana. Furkka on luonnostaan maalintekijä. Häntä ei pidä pistää liian paljon muottiin. Minun mielestä hänestä saa parhaan irti, kun hän saa tehdä niitä omia juttujaan ylhäällä. Jokaisen ei tarvitse puolustaa aina täydellisesti. Luottaa siihen vain, että Furkka tekee maaleja, niin hänestä saa parhaan tuloksen, Forssell kehui SuomiFutis-sivustolle.

Inter on voittanut kolme edellistä otteluaan, mutta joukkueen sijoitus on vasta kahdeksas sarjataulukossa.

– Heillä on niin hyvät resurssit, että toivon heidän homman natsaavan. On heidän peliä ollut nyt vähän surullista katsoa ja he varmasti itsekin tietävät sen. Nyt tarvitaan pitkäjänteisyyttä.

Inter saavutti ensi kaudelle europelipaikan voittamalla Suomen Cupin. Forssellin mukaan koko joukkuetta ei tarvitse laittaa uusiksi näiden pelien takia.

– Perusrunko on varmasti hyvä. Se on aina ollut hyvä. He pystyvät houkuttelemaan joukkueeseen hyviä pelaajia ja maksavat hyviä palkkoja. Heillä on ollut viime vuosina välillä käsittämättömän hyviä pelejä. Sitä toivoisi, että he ottavat nyt taas sen yhden askeleen eteenpäin.

Inter isännöi lauantaina IFK Mariehamnia, joka on jumittunut sarjan häntäpäähän.

– Molemmat ovat tottuneet pelaamaan nurmikolla, joten kumpikaan ei saa siitä etua. Interillä kotipeli ja heidän yleisön saa erittäin hyvin mukaan muutaman hyvän tilanteen kautta. Sitten he lähtevät mielellään messiin kannattamaan joukkuetta. Siinä on Interillä etu.

Forssell kertoo, että Turku on vaikea paikka pelata. Fanien huutelulta ei voi välttyä.

– Maarianhamina sai nyt viime pelissä voiton, mutta jotenkin tuntuu, että heidän kautensa on ollut vaikea. Näen, että Inter lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

– Ei se mikään kiva hetki ole, kun Interin fanit ovat siinä kulmassa ja menet siihen eteen lämmittelemään.

Jesse Happonen