Liverpool hankki brasilialaisen Alissonin hiljattain Romasta maalivahtien maailmanennätyssummalla, mutta tuo ME saattaa jäädä hyvin lyhytaikaiseksi, mikäli Chelsea nappaa 23-vuotiaan Kepa Arrizabalagan Athletic Bilbaosta ennen Valioliigan siirtoikkunan umpeutumista.

Lontoolaisseura on mediatietojen mukaan valmis maksamaan Kepasta peräti 80 miljoonaa euroa eli tämän sopimukseen kirjatun ulosostosumman.

Kepa oli Espanjan MM-kisaryhmän kolmosvahti David de Gean ja Pepe Reinan takana tänä kesänä Venäjällä. Luonnollinen siirto hänelle olisi ollut vaihto Real Madridiin, mutta karuselli onkin viemässä Bernabéulle Chelsean monivuotista ykkösvahtia Thibaut Courtois’ta.

Athleticin junioripuolen läpikäynyt Kepa on saanut edustusjoukkueessa tililleen 54 ottelua. Hän on edustanut Espanjaa kaikissa juniorimaajoukkueissa ja saanut A-maajoukkueessa tililleen toistaiseksi yhden kamppailun.

OptaJose

@OptaJose
100% - Kepa Arrizabalaga has saved the 10 shots on target he has faced against Real Madrid in La Liga this season. Lion.

Espanjalaisen jalkapallon ystävät tuntevat Kepan ennen kaikkea tämän huippunopeista reflekseistä ja nopeista jaloista. Mies liikkuu erittäin nopeasti tolppien välissä.

Lähes 190-senttinen Kepa oli Espanjan alle 19-vuotiaiden EM-kultajoukkueen sankari vuonna 2012. Hän torjui kaksi rangaistuspotkua välieräottelussa Ranskaa vastaan.

Kun Real Madrid taannoin näytti korvaavan Keylor Navasin Kepalla, tapahtui jotakin yllättävää. Maalivahti kieltäytyi suurseuran kosiskeluista ja päätti jäädä Bilbaoon vuoteen 2025 ulottuvalla sopimuksella. Hän kuvaili seuraa ja kaupunkia ”kodikseen” ja uskoi sen olevan paras paikka kehittyä.

– Minulle läheiset ihmiset tai minut tuntevat ihmiset tietävät, että olen ihminen, joka haluaa analysoida kaiken ennen päätöksentekoa, Kepa on sanonut.

Kepa on aiemmin pelannut lainalla Ponferradinassa ja Valladolidissa. Ensimmäisen A-maaottelunsa hän pelasi marraskuussa 2017, kun Espanja nuiji Costa Rican 5–0.

Lähde: Goal