Sadio Manén nousu jalkapallomaailman ehdottomalle huipulle on ollut viime vuosina jyrkkää. Aivan uran alkuvaiheessa vaikeuksia kuitenkin oli, alkaen kotoa.

SuperSportille puhuneen hyökkääjäan tiea ammattilaisena on kulkenut Metzin, RB Salzburgin ja Southamptonin kautta ennen päätymistä Anfieldille. Lapsuusvuosina jalkapallo ei ollut ympäristön mielessä kovinkaan merkittävä asia.

– Synnyin pieneen kylään Senegalissa, eikä siellä pidetty jalkapallosta. Äiti, isä ja setäni halusivat minun keskittyvän täysin koulunkäyntiin, mutta itse en halunnut muuta kuin pelata futista.

– Jalkapalloilija? Se ei ole mahdollista, minulle sanottiin.

Päätös oli nuoressa mielessä kuitenkin tehty.

– Tiesin, että minusta tulee pelaaja, en vain oikein tiennyt miten. Treenasin treenaamasta päästyäni. 15-16 -vuotiaana päätin että koulu saa jäädä. Vanhempani kysyivät, olenko hullu.

Ensimmäinen lähtö pääkaupunki Dakariin tapahtui salaa perheeltä.

– He luulivat, että pilailen. Eräänä päivänä kuitenkin pakkasin laukkuni ja lähdin. Kerroin asiasta vain yhdelle kaverilleni. Viikon kuluttua perheelleni selvisi, missä olen, ja he hakivat minut takaisin kotiin.

Lopulta ura kuitenkin käynnistyi Academie Generation Footissa, josta Metz poimi lupauksen. Jalkapallon tulo Manén elämään hämmästyttää tätä itseäänkin.

– Jo kolme-neljävuotiaasta saakka pääni oli täynnä jalkapalloa. Se on outua, sillä kukaan suvustani ei ollut aiemmin pelannut sitä.