21-vuotias suomalaispuolustaja Niko Hämäläinen pääsi yllättäen Queen’s Park Rangersin avauskokoonpanoon Liigacupin ottelussa Bristol Roversia vastaan. QPR:n valmentaja Steve McClaren vaihtoi otteluun koko avauskokoonpanonsa edellisestä liigaottelusta, ja niinpä myös Hämäläinen sai tilaisuutensa vasempana laitapuolustajana. Hämäläinen pelasi 3-1 -voittoon päättyneessä ottelussa täydet minuutit.

Hämäläiselle ilta oli sikälikin hieno, että edellisestä kilpailullisesta ottelusta QPR:n edustusjoukkueessa oli vierähtänyt aikaa lähes kaksi vuotta. Miamissa syntynyt puolustaja pelasi syksyllä 2016 QPR:n edustusjoukkueessa kolmessa Mestaruussarjan ottelussa ja yhdessä Liigacup-pelissä, mutta sen jälkeen ei ollut minuutteja herunut.

Ehjä harjoituskausi on kuitenkin viemässä Pikkuhuuhkajienkin rinkiin kuuluvan Hämäläisen uraa taas raiteilleen, ja tiistain esityksestään Hämäläinen saikin Twitter-kansan kehut.

Kommenteissa kehuttiin eritoten Hämäläisen pelinlukutaitoa ja hyökkäyssuuntaan pelaamista. Miestä kuvaillaan myös ”luontaiseksi vasemmaksi laitapakiksi”, ja hänen toivotaan saavan pian uusiakin tilaisuuksia kentän puolella QPR:n edustuksessa.

QPR FC

@QPR
61' #QPR having to do their fair share of defending as @Niko_Hamalainen goes head-to-head with his man.