Oliko TPS:n joukkueessa liian pieni vaihtuvuus? – ”Helppo sanoa, että oli”

© Kuva: Juha Tamminen
Onnistuuko HIFK hyödyntämään lepoetunsa? Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Kuopion Palloseura on elänyt viime viikkoina vaikeita aikoja. Joukkue on voittanut edellisestä kymmenestä liigaottelustaan vain kaksi, joka on vääjäämättä liian vähän seuralle, joka puhui ennen kautta jopa mestaruustavoitteesta. Joukkue on valahtanut sarjataulukossa seitsemänneksi.

Eurooppa-liigassa kuopiolaiset taistelivat uljaasti Tanskan suurseura FC Kööpenhaminaa vastaan, mutta putosivat maalin erolla. Tuon jälkeen KuPS on hävinnyt VPS:lle ja PS Kemille, joka majailee sarjan hännillä.

Maalivahtilegenda Antti Niemi ihmettelee KuPS:n alavireisyyttä.

– En tiedä, mistä johtuu. Meneekö se taas henkisen puolen juttuihin. Hyvin pistivät kyllä Köpikselle kampoihin. Siitä pisteet heille. Lähellä oli, ettei yksi Skandinavian suurimmista seuroista olisi kaatunut. Se oli hyvä taistelu, Niemi kehuu SuomiFutis-sivustolle.

KuPS kohtaa sunnuntaina jälleen putoamiskamppailussa mukana olevan seuran, kun karsijan paikalla oleva TPS matkaa Kuopioon.

– Tunnen ihmisiä TPS:ssa ja toivon heille hyvää. Eemeli Reponen ja Mika Laurikainen ovat hyviä tyyppejä ja tekevät kovasti töitä. Inhottaa sen puolesta puhua heistä näissä merkeissä. Mutta kyllä minä sanoin jo ennen kauden alkua, että Kemi ja TPS ratkaisevat putoajan. Valitettavasti se on sillä tavalla nyt, että ne jotka pelaavat heitä kahta vastaan, budjetoivat itselleen ”varmoja” pisteitä, Niemi toteaa.

Komean uran aikoinaan Englannissa luonut ex-kassari vertailee TPS:n ja Kemin säilymismahdollisuuksia.

– Ei kummankaan meininki näytä hirveän hyvälle tällä hetkellä. Tepsin kohdalla tiedän sen, että homma on kiinni resursseista ja materiaalista, eikä valmennuksesta. Hyvin todennäköisesti kahdella viimeisellä kierroksella vasta selviää, kuka lähtee. Jännityksen kannalta se on toki hyvä, koska mestaruus ratkeaa aikaisemmin jälleen kerran näillä näkymin.

TPS pelasi vain muutamaa pelaajaa lukuun ottamatta samalla miehistöllä Ykkösessä. Vaihtuvuus saattoi olla joukkueessa liian pieni, kun hypättiin sarjaporrasta ylemmäksi vauhdikkaampiin peleihin.

– Helppo sanoa, että oli. Mutta pitää muistaa, että jos ei ole millä rällätä. Siitä on isossa maailmassa ja Suomessakin hyviä esimerkkejä, mihin asiat johtavat, jos eletään yli varojen. Varmasti valmennus olisi halunnut parempia pelaajia ja kokeneempia profiilipelaajia, mutta tällä hetkellä on hyvä tietää omat rajansa.

– Tykkään perinteisistä seuroista, kuten TPS ja KuPS. Ne ovat olleet pitkään seurakartalla. Toivon, että TPS säilyisi ja pääsisi pikkuhiljaa kehittymään, Niemi päättää.

Jesse Happonen

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Kerroinvertailu ottelulle KuPS - IFK Mariehamn 21.07.2019

Onnistuuko HIFK hyödyntämään lepoetunsa? Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!