Taas uusia pettymyksiä – suomalaisedustus Mestarien liigassa enää yhden kortin varassa

© Kuva: Juha Tamminen
Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!

Viime vuosina Mestarien liigassa ei ole nähty juurikaan suomalaispelaajia, eikä hyvältä näytä tämänkään kauden osalta. HJK putosi kilpailusta toisella karsintakierroksella valkovenäläistä BATE:a vastaan, ja suomalaispelaajien ulkomaalaiset seuratkin ovat saaneet toiveensa jo heittää.

Kakkoskierroksella kisasta putosivat HJK:n tapaan Tim Sparvin FC Midtjylland ja Kasper Hämäläisen Legia Varsova. Eilen tiistaina matka puolestaan katkesi Spartak Moskovalta ja Malmö FF:ltä. Kahden vuoden dopingpelikieltonsa päättymistä odotteleva Roman Eremenko solmi viime viikolla sopimuksen Spartakiin ja suomalaismaalivahti Walter Viitala siirtyi samoihin aikoihin Malmöön. Eremenko sai jo aloittaa joukkueharjoittelun, mutta peliluvan hän saa vasta lokakuussa.

Suoraan lohkovaiheeseen selvinneissä joukkueissa ei pelaa ainuttakaan suomalaista, joten edustus on nyt BATE:n Jasse Tuomisen varassa. BATE kohtaa karsintojen viimeisellä kierroksella Hollannin mestarijoukkue PSV Eindhovenin.

22-vuotias Tuominen on pelannut tällä kaudella yhdeksässä BATE:n sarjapelissä. Suomalaishyökkääjä pelasi HJK-otteluparissa yhteensä kolme peliminuuttia, mutta istui kolmanneksen kierroksen otteluparissa FK Qarabagia vastaan molemmat pelit kokonaisuudessaan vaihtopenkillä.

Eurooppa-liigassa suomalaisia sen sijaan tullaan näkemään, sillä Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon Bayer Leverkusen selvisi suoraan lohkovaiheeseen. Lisäksi karsintoja jatkavat Spartakin, Malmön, FC Midtjyllandin ja Legia Varsovan ohella myös Genk (Jere Uronen) ja Bröndby (Paulus Arajuuri).

Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliJättiyllätys Mestarien liigan karsinnoissa – Skotlannin suurseura Celtic tippui
Seuraava artikkeliEntinen Juventus-tähti haltioissaan Cristiano Ronaldosta – ”Antaa meille paljonkin”