Kesän 2018 merkittävin seurasiirto nähtiin jo heinäkuun alussa, kun portugalilainen supertähti Cristiano Ronaldo jätti Real Madridin yhdeksän vuoden jälkeen ja siirtyi viiden vuoden sopimuksella Serie A:n Juventukseen. Aina voidaan puhua uusista haasteista, Juventus-fanien häntä kohtaan osoittamasta arvostuksesta tai vaihtelunhalusta, mutta yhdeksi tärkeäksi tekijäksi Ronaldon siirtohalukkuudessa on alusta asti arveltu rahaa.

Cristiano Ronaldo oli haastanut Real Madridin jatkosopimuskeskusteluihin lähes joka vuosi, ja Real-pomo Florentino Pérezin into jatkuviin palkankorotusvaatimuksiin – samalla lähdöllä uhaten – alkoi hiljalleen laantua. Juventuksessa Ronaldo saa kuitenkin 30 miljoonan euron vuosipalkan, joten talous on taas entistäkin tukevammin turvattu.

Nyt Mundo Deportivo kertoo, että Ronaldon valmiutta siirtyä Italiaan saattoi merkittävästi edesauttaa myös Italiassa toteutettu verolakiuudistus. Lakiuudistus astui voimaan tammikuussa 2017, ja sen myötä supertähtien tarvitsee maksaa kuvaoikeuksistaan ”vain” kiinteä 100 000 euron könttäsumma per sponsori tai yhteistyökumppani. Lakiuudistuksen yhtenä taka-ajatuksena on tiettävästi ollutkin houkutella eri alojen supertähtiä Italiaan.

Summa ei vaihtele lainkaan riippumatta siitä, miten rahakas yhteistyösopimus onkaan. Kyseessä on iso ero muihin maihin, joissa sponsorituloista ja kuvaoikeistuotoista verotetaan normaalin käytännön mukaan.

[readmore from=Ronaldo-Cristiano]

Monen muun Espanjassa pelaavan huippujalkapalloilijan tavoin myös Cristiano Ronaldo ajautui vaikeuksiin paikallisten veroviranomaisten kanssa. Hänelle langetettiin äskettäin kahden vuoden ehdollinen vankeustuomio ja lisäksi Ronaldo joutui maksamaan 18,8 miljoonaa euroa jälkiveroa. Syytteissä kyse oli ennen muuta juuri kuvaoikeuksista saaduista tuloista.

Nähtäväksi jää, vetoaako Italian veroreformi myös muihin jalkapallotähtiin, sillä muun muassa Real Madridin Luka Modricin on arveltu harkitsevan siirtoa saapasmaahan.

Lähde: Sport Bild