Valioliigan mestarimanageri paljastaa: ”Esitän usein tietäväni jotain, vaikken tietäisikään”

© Kuva: Getty Images
Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!

Manchester City voitti viime kaudella Valioliigan ylivoimaisesti keräten matkalla ennätykselliset sata pistettä 38 ottelusta.

Joukkueen menestyksen takana on espanjalaismanageri Pep Guardiola, jota pidetään yhtenä nykyajan parhaista valmentajista. Guardiolalla tuntui ajoittain olevan vastaus kaikkeen, eikä hänen joukkueensa taipunut sarjapeleissä tappioon kuin kahdesti.

Uudessa ’All or Nothing’ -dokumenttielokuvassa Guardiola paljastaa kuitenkin, että hänkin oli toisinaan hukassa, joten hänen oli turvauduttava erilaisiin keinoihin.

– Aion nyt kertoa teille jotain, mikä pitää täysin paikkaansa. Minulla ei ole vastausta kaikkeen, sanoo Guardiola elokuvassa Marcan mukaan.

– Esitän usein pelaajien edessä tietäväni jotain, vaikka en tietäisikään. Teen sitä, jotta he uskovat, että minulla on ratkaisu, ja se antaa heille itseluottamusta pelaamiseen.

Guardiola kertoi myös keskustelevansa pelaajien kanssa jalkapallon ulkopuolisista asioista.

– Välillä he kysyvät minulta asioita elämästä, ja silloin on otettava isän, veljen tai pojan rooli. Yritän antaa heille parasta neuvontaa, jota voisit toivoa saavasi omassa elämässäsi.

Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!