Seurauskollisuutta pidetään huippujalkapalloilussa katoavana luonnonvarana, mutta aina välillä kuullaan uutisia, jotka ovat omiaan lämmittämään futisromantikkojen nostalgiankipeitä sydämiä. Sellainen oli muun muassa Athletic Bilbaon havitteleman Mikel Oyarzabalin päätös jäädä rakkaseen Real Sociedadiinsa, ja mitä suuremmissa määrin myös Crystal Palacen ja Wilfried Zahan keskiviikkona julkistettu viisivuotinen jatkosopimus.

25-vuotiasta Zahaa pidetään useissa arvioissa ”parhaana pelaaja Valioliigan kuuden suuren ulkopuolelta”. Noista kuudesta suuresta ainakin Tottenhamin ja Chelsean tiedetään olleen taiturimaisesta laitahyökkääjästä kiinnostunut, ja havittelipa Zahaa riveihinsä myös Borussia Dortmund. Vaan Zaha valitsi Palacen.

Crystal Palace F.C.

@CPFC
HE'S ALL PALACE!

We're delighted to announce that @wilfriedzaha has signed a contract extension, keeping him at #CPFC 🦅 until 2⃣0⃣2⃣3⃣

More: bit.ly/2P84rYx

Pikkupoikana perheensä kanssa synnyinmaastaan Norsunluurannikosta Englantiin muuttanut Zaha aloitti jalkapallouransa Crystal Palacessa 12-vuotiaana. Hän osui Kotkille myös viime viikonloppuna Valioliigan avauskierroksella, ja nousi maalillaan jaetulle ykköspaikalle Palacen Valioliigan kautta aikain maalintekijätilastossa.

Zaha debytoi Palacen edustusjoukkueessa vuonna 2010, ja on pelannut sittemmin seuran väreissä jo 288 ottelua. Niissä on syntynyt 44 maalia. Kolmella viime kaudella hänet on valittu Crystal Palacen vuoden pelaajaksi.

– Wilf kasvoi kivenheiton päässä Selhurst Parkilta neljävuotiaasta lähtien, ja liittyi seuraan 12-vuotiaana. Tämä on sopimus on taas yksi osoitus hänen elinikäisestä sitoutumisestaan seuraan, ja meidän sitoutumisestamme häneen. Tämä on mahtava päivä kaikille Palacessa, kannattajillemme ja tietysti Wilfille, Crystal Palacen puheenjohtaja Steve Parish hehkutti.

Zaha käväisi kaudella 2013-2014 Manchester Unitedissa ja Cardiffissa, mutta palasi epäonnistuneen seikkailun jälkeen takaisin tuttuihin ympyröihin Palaceen. Hän edusti juniorimaajoukkuetasolla Englantia, mutta vaihtoi tammikuussa 2017 Norsunluurannikon A-maajoukkuepaitaan.