Euroopan jalkapalloliitto UEFA teki torstaina päätöksen, että vuoden 2024 EM-turnaus pelataan Saksassa (lue uutinen). Saksa voitti äänestyksessä toisen ehdokkaan Turkin kenties yllättävänkin selkeästi äänin 12-4.

– Kisat tekevät saksalaiselle jalkapalloilulle taatusti hyvää. Meillä on riittävästi aikaa järjestää kaikki niin, että Saksa esittäytyy eurooppalaiselle jalkapalloilulle siten, miten siltä odotetaankin, Bayern Münchenin johtokunnan puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge kommentoi valintaa.

Samoilla linjoilla on myös Borussia Dortmundin toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke.

– Tämä on hieno päivä. Vihdoinkin saimme tänä kesänä myös hyvin positiivisen uutisen saksalaiselle jalkapalloilulle, Watzke myhäili.

– Saksasta tulee varmasti ensiluokkainen kisaisäntä, eikä minulla ollut voitosta mitään epäselvyyttä. Hakuprosessi oli todella läpinäkyvä ja Saksan hakemus oli – yhtään Turkkia väheksymättä – suorastaan ylivertainen.

Saksan kisaisännyydestä innostuivat myös Bayern Münchenin pelaajat Mats Hummels, Thomas Müller ja Arjen Robben. Hummels laskeskeli heti olevansa kisojen aikaan 35-vuotias ja Müller vitsaili, että kisoista tulee hänen ja Robbenin viimeinen arvoturnaus. Tähän hollantilaislaituri Robben tosin täydensi, että hänen kohdallaan vasta toiseksi viimeinen.

Mats Hummels

@matshummels
Da bin ich 35...muss wohl vorher ne Runde mit Zé Roberto trainieren 😉
@bro_naufal283 @matshummels Bist du dann noch dabei ?

Saksan maajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw tosin tietää, että maajoukkueen pelaajisto koostunee tuolloin hyvinkin eri miehistä kuin nyt.

– Luulen, että tuollainen turnaus motivoi suuresti pelaajia, jotka ovat nyt 16-20 -vuotiaita. Se on hyvä askel tuleville vuosille, Löw arvelee.

– Vuoden 2006 MM-kisat olivat Saksassa isot bileet. Teemme kaikkemme, että myös vuodesta 2024 tulee samanlainen.

Saksan jalkapalloliiton puheenjohtajan Reinhard Grindelin mukaan EM-kisojen loppuottelupaikkaa ei vielä ole päätetty. Suurimmat suosikit ovat toki München (katsojakapasiteetti 66 026 katsojaa) ja Berliini (70 033).

– En sulje sitä mahdollisuutta pois, etteikö loppuottelua voitaisi pelata myös muilla paikkakunnillla. Tietysti vuoden 2006 MM-kisojen esimerkki osoittaa, että München ja Berliini ovat ensimmäiset vaihtoehdot, Grindel pyörittelee.

Lähde: Transfermarkt