Cristiano Ronaldo sai viimein sunnuntaina huoahtaa helpotuksesta, kun hän teki ensimmäisen Serie A -maalinsa Sassuolon verkkoon. Avausmaali Juventus-paidassa oli onnekas, sillä Ronaldo sai tolpasta kimmahtaneen pallon lähes maaliviivalle. Varmemmaksi vakuudeksi portugalilainen teki pelissä kuitenkin vielä toisenkin osuman, ja sen myötä Juventus voitti pelin 2-1 (lue lisää).

Ronaldon hitaasta startista on puhuttu paljon, mutta itse asiassa tahti on tismalleen sama kuin viime kauden alussa Real Madridissa. Tuolloinkin Ronaldo jäi maaleitta kolmessa ensimmäisessä ottelussa, ja osui tolppien väliin vasta 28. laukauksellaan – aivan kuten nytkin.

OptaPaolo

@OptaPaolo
28 - Cristiano Ronaldo scored with his 28th attempt in Serie A, as in the last Spanish La Liga. Fortuity. #JuveSassuolo

33-vuotias hyökkääjä oli luonnollisesti helpottunut avausmaalin nähtyä päivänvalon.

– Olen hyvin iloinen, sillä ottelu oli tasainen. Sassuolo pelasi hyvin, mutta ansaitsimme voittomme, sillä meillä oli paljon maalipaikkoja. Paloin halusta tehdä ensimmäiset maalini, Cristiano Ronaldo totesi Sky Sportin haastattelussa pelin jälkeen.

Juventuksen valmentaja Massimiliano Allegri totesi pelin jälkeen, että Ronaldo on ollut alkukauden aikana hieman liian hätäinen maalijanon kasvaessa ”liian suureksi”. Pelaaja itsekin myöntää jännittämisensä.

– Olin varmaan vähän hermostunut kaiken sen jälkeen, mitä tapahtui, kun lähdin Real Madridista tänne. Sellaista on kuitenkin elämä ja sellaisia me ihmiset olemme. Joskus emme kykene hallitsemaan omaa hermostuneisuuttamme.

– Tiesin kuitenkin, että jos teen kovasti töitä, maalit tulevat vielä. Olen kiitollinen pelikavereilleni, jotka auttavat minua sopeutumaan Italian liigaan, Ronaldo jatkaa.

Seuraavaksi Ronaldo palaa Espanjaan ja lempikilpailunsa Mestarien liigan pariin, kun Juventus vierailee keskiviikkona Valencian kotikentällä.

– Meillä on vaikea lohko, mutta Mestarien liiga on lempikilpailuni ja toivon, että meillä on tuuria, Ronaldo toteaa.

Lohkossa pelaavat lisäksi Ronaldon entinen seura Manchester United sekä sveitsiläinen Young Boys Bern.