FC Lahden ja Helsingin Jalkapalloklubin väliset ottelut ovat tunnetusti olleet kiihkeitä kamppailuja.

Joukkueet ovat kohdanneet Veikkausliigassa 47 kertaa. Helsinkiläisillä on historiallisesti selkeä yliote, sillä he ovat juhlineet näissä peleissä täyttä pistepottia 22 kertaa. Lahdella voittoja on 11 kappaletta.

Viime vuosina ja varsinkin tällä kaudella Lahti on kuitenkin ollut totuttua suurempi piikki HJK:n lihassa. Seitsemästä edellisestä kohtaamisesta Klubi on voittanut vain yhden, ja tällä kaudella Lahti on vienyt nimiinsä molemmat aiemmat liigataistot lukemin 2-1.

Tänään maanantaina FC Lahti isännöi HJK:ta Kisapuistossa.

Illan isäntien voitottomien otteluiden putki on kasvanut jo seitsemän pelin mittaiseksi, ja joukkue on sarjataulukossa sijalla seitsemän.

Sarjajohtaja HJK:n edellinen tappio Veikkausliigassa tuli juurikin FC Lahtea vastaan, mutta kyseinen ottelu pelattiin jo 29. kesäkuuta. Klubi on hävinnyt kuluvalla kaudella vain kolmesti. ”Kuhnurien” lisäksi helsinkiläisiä on onnistunut kurittamaan pääsarjassa vain Kuopion Palloseura, jolle FC Lahti hävisi edellisellä kierroksella 1-2.

– Klubia vastaan joukkuetta ei tarvitse erikseen sytyttää. Ottelussa tietysti korostuu puolustaminen, mutta meidän pitää onnistua suunnanmuutospelissä ja olla suoraviivaisia hyökätessä. Palloton liike korostuu entisestään. Pitää myös löytää rytmi, että pystymme välillä kontrolloimaan palloa pidempiä jaksoja, kommentoi FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas seuran sivuilla.

– Kuopiossa onnistuimme pitkälti kenttäpelissä puolustamisessa, mutta erikoistilanteissa meidän pitää olla hereillä. Sekä aluepuolustuksessa että miesvartioinnissa lopulta puolustat miestä. Meidän pitää voittaa ne kamppailut. Tällä kaudella olemme olleet sellainen ”melkein, mutta ei ihan” -joukkue. Nyt meidän pitää saada viimeiset ratkaisut hyviksi ja kääntää tasaiset ottelut meille, Korkeakunnas kertoo.