AS Roman legendapelaaja Francesco Totti kertoo uudessa, perjantaina ilmestyneessä, elämäkerrassaan vaikeasta suhteestaan seuran entiseen päävalmentajaan Luciano Spallettiin.

Keväällä 2017 pelaajauransa päättänyt Totti, 42, pelasi Spallettin alaisuudessa Romassa kahteen otteeseen. Kaksikon välit kiristyivät erityisesti Spallettin jälkimmäisellä aikakaudella, vuosina 2016-2017.

Totti kertoo ’Un Capitano’ -kirjassaan muun muassa yhdestä välikohtauksesta, joka sattui Torinoa vastaan pelatun ottelun jälkeen. Totti ratkaisi kyseisessä pelissä 3-2-voiton joukkueelleen iskemällä kaksi maalia ottelun loppuhetkillä, mutta hän kertoo silti saaneensa Spallettin vihat niskaansa.

– Kun me viimeiset tulimme pukukoppiin sisään, hän (Spalletti) paiskasi oven perässään kiinni ja rupesi huutamaan, kertoo Totti Football Italian mukaan.

– Minun paikkani oli kauimpana ovesta. Istuin (Daniele) De Rossin ja (Alessandro) Florenzin vieressä ja olin kumartunut avaamaan kengännauhojani.

– En huomannut yhtäkkistä hiljaisuutta. Kun nostin pääni, näin Spallettin naaman senttimetrin päässä omastani odottamassa minua.

– ”Nyt riittää, olet särkenyt pallini. Esität johtavasi, mutta sinun pitäisi vain lähteä. Pelaat korttipelejä kiellostani huolimatta. Olen saanut sinusta tarpeekseni”, huusi Spalletti Tottin mukaan.

– Kaikki tämä huudettiin täysillä. Se oli viimeisin väittely minun ja Spallettin välillä siinä mielessä, että minäkin menetin hermoni ja neljän ihmisen oli erotettava meidät toisistamme. Siitä lähtien se (suhteemme) oli ohi.

– Kun hän (Spalletti) rauhoittui, hän meni lehdistötilaisuuteen ja sanoi, että vaikka minä onnistuin maalinteossa, kunnia voittoon nousemisesta kuuluu joukkueelle.

Joulukuussa 2016 Totti antoi TG1:lle haastatelun, jossa hän kertoi, että hänellä oli epäkunnioitettu olo. Hän sanoi myös, että Spalletti oli karkottanut hänet Roman harjoituskeskuksesta, Trigoriasta.

– Hän (Spalletti) sanoi: ”Nyt riittää. Ei ole järkeä jatkaa, sinä et ymmärrä. Olit väärässä, mene nyt kotiin.” Se oli kaikista nöyryyttävin rangaistus. Minut lähetettiin pois Trigoriasta, jahdattiin ulos omasta kodistani.

– Tärisin raivosta ja sanoin: ”Hyvä on, hyväksyn tämän rangaistuksen. Saamme nähdä, kumpi meistä saa maksaa seurauksista.”

– Spalletti vastasi: ”Uhkailetko minua?”, mihin minä sanoin: ”Tiedät, että Roman kannattajat ovat puolellani. Olen puhunut sinusta vain hyvää ja silti haluat savustaa minut ulos. Ota vastuu tekemisistäsi.”

– Tottin mukaan Spalletti vastasi: ”Nyt olet kuin kaikki muutkin. Voit unohtaa sen, kun olit korvaamaton”, mihin Roma-legenda vastasi: ”Pelkuri. Joten nyt kun et tarvitse enää minua, niin sinä särjet minun pallini, vai? Sinä tulit tänne tekemään tehtävän, vie se loppuun!”

Nykyään Internazionale Milanoa valmentavalta Spallettilta kysyttiin Tottin kirjan väitteistä lehdistötilaisuudessa.

– Osasin odottaa tätä kysymystä. Ymmärrän, että olette uteliaita ja haluatte tietää, pitävätkö hänen kirjoituksensa paikkaansa, sanoi Spalletti FourFourTwon mukaan.

– Siitä ei ole kuitenkaan järkeä puhua lehdistötilaisuudessa. (Interin) fanit haluavat tietää, mitä joukkueelle kuuluu ja miltä tulevaisuutemme näyttää.

– Minun on puhuttava aiheista, jotka kiinnostavat heitä. Tulen lukemaan (Tottin) kirjan rauhassa. Siinä on paljon sivuja, ja se vie aikaa. Me pelaamme kolmen päivän välein, eikä minulla ole juurikaan aikaa.