Euroopan jalkapalloliitto Uefa on palkinnut Helsingin Jalkapalloklubin vuoden 2018 parhaana seurana ruohonjuurityössä.

HJK on systemaattisesti kehittänyt niin poikien kuin tyttöjen junioritoimintaa eteenpäin ja pelaajamäärät ovat kasvaneet viimeisen kolmen vuoden aikana yli 600 pelaajalla. Seurassa on nyt yli 3100 rekisteröityä pelaajaa, 1000 lasta jalkapallokouluissa ympäri Helsinkiä sekä 500 lasta iltapäivätoiminnassa.

– Ruohonjuuritason toiminta on meille tärkeätä, koska haluamme menestyä kilpatasolla ja rakentaa joukkueita omista pelaajistamme. Tavoitteen saavuttamiseen tarvitaan panostusta sekä akatemia- että ruohonjuuritason jalkapalloon. Ruohonjuuritason aktiviteetit ovat meille myös tärkeä tapa kehittää seuran sosiaalista roolia, kertoo HJK ry:n puheenjohtaja Kai Koskinen seuran tiedotteessa.

– On hienoa, että voimme tarjota pelaajille mahdollisuuden pelata jalkapalloa niin monella eri tasolla. Jokainen pelaaja voi pelata omalla tasollaan ja kokea onnistumisia, jolloin voi todella nauttia jalkapallosta. Jalkapallo kehittää liikkuvuutta, motorisia, kognitiivisia ja sosiaalisia taitoja. Jalkapallo yhdistää ihmisiä ja ystäviä, ja meillä HJK:ssa toimintaa on jaettu kaupunginosajoukkueisiin, jotta jalkapallo on lähellä koteja, perheitä ja jokapäiväistä elämää, lisää HJK:n junioripäällikkö Noora Mikola.

HJK ry:n Koskinen vastaanotti tunnustuksen UEFA:n pääkonttorilla, Sveitsin Nyonissa jalkapalloliiton puheenjohtaja Aleksander Čeferiniltä.

– Haluan onnitella HJK:ta upeasta ruohonjuuritason työstä, jota he ovat seurassa tehneet – nyt kaikenikäiset lapset saavat nauttia jalkapallosta omalla tasollaan. Sen lisäksi lapset saavat mahdollisuuden saada ystäviä sekä ohjusta aktiiviseen ja terveelliseen elämään, kehuu Čeferin.

– Ruohonjuuritason jalkapallotoiminnan järjestäminen on elintärkeää lajin hyvinvoinnin kannalta. Vakuutan, että UEFA jatkaa tiivistä työskentelyä kaikkien jäsenjärjestöjen kanssa, jotta kaikilla olisi mahdollisuus pelata ja nauttia lajista, jota rakastamme.

UEFA

@UEFA
What made @hjkhelsinki the perfect choice as 2018 #UEFAgrassroots Best Club? 🇫🇮

3⃣1⃣0⃣0⃣ registered players
1⃣0⃣0⃣0⃣ children in football schools
5⃣0⃣0⃣children in post-school activities

A club at the 💙 of their community!

Read more 👉 uefa.com/insideuefa/foo…