Hollanti uinut syvissä vesissä – vastauksia ei ole löytynyt: ”Yritin kysyä van der Vaartilta…”

Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!

Jalkapallon mahtimaihin lukeutuva Hollanti jäi katastrofaalisesti ulos viime kesän MM-kisoista.

Siinä missä hollantilaiset seurasivat MM-kisoja kotisohvilta, Hollannin sunnuntaina Nations Leaguessa kohtaava Ranska jyräsi maailmanmestariksi.

Tämän hetken jalkapallon ykkösmaa Ranska tuskin tarvitsee takaporttia EM-kisoihin. Millainen lienee Ranskan joukkueen motivaatio Nations Leagueen?

– Se on todella vaikea sanoa, mutta eiköhän ne syty. Silti vaikka huippupelaajista on kyse, niin kyllä ne syttyy taas kun lyödään maajoukkuepaita päälle. Varsinkin tuollaisten kisojen jälkeen kun Ranskalla oli, niin haluavat varmasti pitää saman vireen päällä ja luulen, että kovaa tulevat vetämään, pohtii SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien ja Esbjergin keskikenttämies Joni Kauko.

Ranskan vahvuudet Venäjän MM-kisoissa olivat taitavissa yksilöissä ja saumattomassa joukkuepelissä. Mikä teki Ranskasta kovemman kuin mikään muu maa?

– En tiedä, mutta kyllä ennen kisoja mietin, että Ranska tulee olemaan kova. Siellä on isoja yksilöitä jengissä, mutta Ranska sai pelattua todella hyvin joukkueena yhteen, ja se on varmasti yksi suurin syy, miksi he pelasivat niin hyvin, Kauko tuumaa.

Kuin varjo entisestään

Siinä missä Ranska elää jalkapallossa kulta-aikaa, perinteinen jalkapallomaa Hollanti on kuin varjo parhaista ajoistaan. Hollanti ei edes selvinnyt kesän MM-kisoihin. Mikä siellä mättää?

– Yritin kysyä samaa kysymystä joukkuekaveriltani Rafael van der Vaartilta kopissa, mutta ei sekään osannut sanoa. En osaa minäkään. Onko siellä nuorennusleikkaus tai jotain menossa. En ole niin tarkkaa seurannut. Hollanti on kuitenkin niin iso jalkapallomaa ja sieltä löytyy paljon hyviä pelaajia, kumma etteivät päässeet kisoihin. Nyt heillä on uusi sauma näyttää, joten varmasti tulevat entistä kovemmalla draivilla, Kauko arvioi.

Hollannilla ei siis varmasti tule olemaan motivaatio-ongelmia Nations Leaguen suhteen.

– Ei varmaan, nyt on pakko painaa päät punaisena, Kauko naurahtaa.

Ranska ja Hollanti iskevät yhteen Nations Leaguessa sunnuntaina kello 21.45. Ottelu on nähtävissä Viasatilla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen

Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!
Edellinen artikkeliHuippuvalmentajan poika debytoi Argentiinan A-maajoukkueessa – iski heti maalin
Seuraava artikkeliLegendavalmentajalta kovaa kritiikkiä Mario Balotellille: ”Mitä hänelle pitäisi sanoa?”