Lukas Hradeckyn ei tarvinnut venyä maalillaan lauantaina parhaimmilleen, kun Suomi kaatoi Unkarin Nations Leaguen avauspelissä 1-0.

Huuhkajat karkasi varhain ottelussa johtoon Teemu Pukin maalilla ja piti vieraat nollissa loppuvihellykseen asti. Jälkimmäisellä jaksolla Suomi oli ajoittain kovankin paineen alla, eikä palloa saatu vastustajan puoliskolle oikein millään. Suomi onnistui kuitenkin pitämään Unkarin poissa vaarallisimmilta tekopaikoilta.

Hradecky iloitsi Huuhkajien hyvää esitystä Huu-tv:n haastattelussa.

– En haluis sanoo, muta kerrankin saatiin hyvä alku. Ollut vähän käynnistymisvaikeuksia tässä eri karsintojen alussa.

– Oli kyl hienoa kattoa ympärilleen loppuminuuteilla, miten yleisö piiskas meidät taistelemaan vielä ne loppuminuutit. Näin turkulaisena iso kiitos tamperelaisille ja lähipaikkakuntalaisille. Oli epäsuomalainen fiilis pelata tänään, kommentoi Hradecky ottelun jälkeen.

Vaikka viimeiset hetket olivat pääasiassa Suomelta puolustustaistelua, ei Hradecky ollut järin huolissaan tolppien välissä.

– Mitä mä kattosin koko 90 minuutin ajan meidän puolustusta ja sen kehonkieltä, niin kyllä mä aika saletti olin, että tää hoidetaan tänään himaan.

– Vähän samanlainen peli oli Islanti taannoin täällä (syksyllä 2017 MM-karsinnassa 1-0-voitto), et ei meil ollu oikeestaan mitään hätää. Muutamat keskitysflipperit tuolla kuudellatoista, mutta ei ne (Unkari) muuten oikein päässy kontrolloituihin huipputekopaikkoihin. Jätkät hoiti hyvin, ja mul oli aika helppo homma tänään loppupeleissä.

Pelkkää posia Hradecky ei kuitenkaan Suomen esitykselle antanut.

– Vähän pallo lenteli liikaa. Se ei oo meijän peliä, mutta jostain syystä siihen jouduttiin menemään. Näin ku ollaan 1-0-johdossa, niin se menee automaattisesti siihen. Meijän pitäis enemmän pitää palloo ja huilata sen pallon kanssa vähän enemmän. Sitä ku saadaan parannettua, niin saadaan Viroa liikuteltua aika hyvin auki.

Huuhkajat pelaa tiistaina Viroa vastaan Turussa Nations Leaguen toisessa lohko-ottelussaan.