Bosnia ja Hertsegovinan maajoukkueen hyökkääjä Edin Džeko kuuluu kiistatta Euroopan huppukärkien joukkoon.

Džeko, 32, on kyntänyt tuhoa kotimaansa pääsarjan lisäksi Tšekissä, Saksassa, Englannissa ja Italiassa, jossa hän edustaa nykyään Serie A:n AS Romaa neljättä kauttaan.

Urallaan muun muassa Bundesliigan Wolsfburgia ja Valioliigan Manchester Cityä edustanut hyökkääjä on kotiutunut Italian pääkaupunkiin hyviin.

– Se on hauskaa. Olen pelannut jalkapalloa nyt monessa maassa, mutta vain Roomassa olen tuntenut olevani kotona. Bosnia ja Sarajevo tulevat aina olemaan ensimmäisellä sijalla sydämessäni, mutta Rooma tulee hyvänä kakkosena, kertoi Džeko The Players’ Tribunen artikkelissa.

– Rooma on minulle paikka, jossa minun on hyvä olla. Se on paikka, jossa ajattelen vain jalkapalloa. Siellä ei ole muita ongelmia ja perheeni on onnellinen siellä. Halusin tulla Serie A:han, jotta voisin oppia kielen ja nyt olen rakentanut tänne jotain todella mukavaa.

Džeko pelasi Valioliigassa 130 ottelua tehden niissä 50 maalia. Serie A:ssa hän on pitänyt yllä vielä kovempaa tahtia. 109 sarjaottelussa on syntynyt 54 osumaa.

Konkarihyökkääjä kertoi, mikä on hänen mielestään suurin ero Englannin ja Italian pääsarjojen välillä.

– Ihmiset kysyvät aina minulta, miten Englannissa ja Italiassa pelaaminen eroavat toisistaan. Englannissa se on vauhti, vauhti, vauhti. Täällä se on taktiikka, taktiikka, taktiikka.

– Se on uskomatonta, miten paljon olen oppinut kolmessa vuodessa Serie A:ssa. He ajattelevat täällä jokaista pientä yksityiskohtaa.

Džeko harmitteli, ettei hän siirtynyt Italiaan ja AS Romaan aikaisemmin. Hän olisi halunnut pelata kauemmin seuralegenda Francesco Tottin kanssa. Torstaina 42 vuotta täyttänyt Totti lopetti pelaajauransa keväällä 2017 ja siirtyi Roman seurajohtoon.

– Kaikista uskomattominta minulle on se, että voin kutsua Francesco Tottin kaltaista legendaa ystäväkseni. Sanon hänelle jatkuvasti, että kunpa olisin tullut tänne aikaisemmin urallani, koska hän olisi auttanut minua tekemään niin paljon enemmän maaleja!

– Kehityin valtavasti pelatessani pari kautta hänen kanssaan. Hän näki kentällä kaiken ja pelasi minulle tilaan syöttöjä, joita en ollut edes ajatellut. Olen niin onnellinen siitä, että tulin Italiaan. Olen ehdottomasti oppinut täällä paljon jalkapallosta.