Albin Granlund on yksi niistä pelaajista, joka on noussut toden teolla Huuhkajiin parin viimeisen vuoden aikana. Ensimmäisten maajoukkuekomennusten jälkeen laitapuolustaja siirtyi marraskuussa 2017 Veikkausliigasta ruotsalaisen Örebron riveihin kolmivuotisella sopimuksella.

Örebro kuuluu tällä hetkellä Allsvenskanin keskikastiin. Granlund on saanut viime aikoina vastuuta mukavasti. Hän kertoo viihtyvänsä hyvin seurassa.

– Aina kun olen ollut kesän jälkeen kunnossa, niin olen ollut avauksessa. Olen pelannut paljon ysikymppisiä ja saanut paljon luottamusta. Nautin siitä. Sen takia minä Ruotsiin lähdin, että saan pelata korkeammalla tasolla. Nyt saimme juuri ennen taukoa pari voittoa, joten tosi hyvä fiilis kaiken kaikkiaan, Granlund kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Granlund uskoo kehittyneensä seurassa ensimmäisen kautensa aikana.

– Ehdottomasti. Siellä pelaamme viiden linjalla ja pelaan wing-backinä. Taktisesti olen kehittynyt aika paljon. Allsvenskan on aika taktinen sarja, joten siellä on pakko olla koko ajan skarppina, jotta pysyy perässä. Ihan hyvin minulla on mennyt, Granlund toteaa.

Hän on pelaamisensa ohessa ehtinyt seuraamaan myös vanhan seuransa IFK Mariehamnin otteita Veikkausliigassa. Joukkue taistelee tiukasti sarjapaikastaan.

– Minua harmittaa, että on mennyt niin heikosti, mutta luulen, että he säilyvät sarjassa. Heillä on ihan hyvä joukkue ja heidän pitäisi olla ehkä vähän korkeammalla. Minulla pelaa vielä paljon kavereita siellä, joten toivon, että he saavat siellä homman kasaan.

– Tuntuu siltä, että se peli ailahtelee ihan liikaa jopa pelin sisällä.

Granlundia potuttaisi, jos saarelaisten tie veisi sarjaporrasta alemmaksi.

– Minua ärsyttäisi ystävieni puolesta. Pelasin siellä neljä vuotta ja se on kuin toinen koti minulle. Minun tyttöystäväni on myös Maarianhaminasta.

IFK on torstaina mammuttimaisen haasteen edessä, kun se matkaa sarjakärki HJK:n vieraaksi.

– Onkohan Maarianhamina voittanut heitä koskaan vieraissa. Tosi vaikea matsi, mutta aina voi tapahtua mitä tahansa. Jokaiseen peliin pitää silti lähteä täysillä.